Vissza

Aktualitások

Folyamatosan dolgozunk azon, hogy minél több rászoruló afrikai gyermeken és családon tudjunk segíteni, s segítségünk minél hatékonyabb, szektorokon átívelő és fenntartható legyen. Helyszíni projektjeink mellett hazánkban is számos előadást és programot szervezünk azért, hogy mindenki megismerhesse Afrika kulturális és természeti értékeit. Igyekszünk minél nagyobb közönséghez eljutni, bemutatni az Afrikáért Alapítvány munkásságát, s minél több támogatót nyerni meg ügyünk érdekében. Eseményeinkről, híreinkről aktualitásainkat böngészve tájékozódhat.

Önkéntesek jelentkezését várjuk Kongói misszióra! (2013.február-június)

2012. november 16.

Programleírás és jelentkezési feltételek az Európai Önkéntesküldő Szolgálat Kongói missziójára
Újabb kongói misszió, immár a harmadik indul februárban!
Légy Te is a csapat tagja!

A hírhez tartozó képek

Felhívás:  Önkéntesek jelentkezését várjuk Kongói misszióra!

"10 év, 10 önkéntes, 10 hónap!"

Betöltötted a 18- at, de a 31-et még nem?
Kipróbálnád magad egy másik egzotikus földrészen, új körülmények közt, megismernél vadonatúj embereket? Esetleg szereted a gyerekek
et? Mit szólnál egy izgalmas, egész életedet meghatározó afrikai kiküldetéshez?
Rád van szükség!
Kongó, annak is a fővárosa: Kinshasa tárt karokkal vár Téged! Az Afrikáért Alapítvány és az EVS (Európai Önkéntesküldő Szolgálat, a pályázat feltételei szerint) kihagyhatatlan ajánlattal járul hozzá ehhez a fantasztikus humanitárius misszióhoz. A kiküldetés teljes idejére biztosítjuk számodra a megfelelő ellátást, a szállást, egészségbiztosítást, (előzetes kötelező oltásokat és felkészítést) közlekedési lehetőséget, havi 80 euró zsebpénzt, és egy szuper iskolát illetve árvaházat, ahol minden gyerek és nevelő szeretettel fogadja a mundeléket... Kik vagy mik azok? Hamar megtudod, ha kilépsz a repülőből trópusi földön..
 A 2012/2013-mas tanévben két turnusban összesen 10 önkéntest juttathatunk el kongói intézményeinkbe. Ősszel már öten kiutaztak, és nagy népszerűségnek örvendenek a College Othniel diákjai között. Légy Te is a harmadik magyar önkéntes csapat tagja!

Mit kérünk Tőled? Első sorban lelkesedést és szeretet a fekete kontinens, bolygónk legnagyobb kiaknázatlan lehetőségekkel bíró országa és lakói iránt. Aztán jól jön még egy kevés nyelvtudás, hiszen a magyarral alapítványi iskolánk kerítésén kívül nem sokat lehet elérni. 
Találd meg és válaszd ki a hozzád illő önkéntes pozíciót! Legyél rugalmas és kreatív, élvezd a kihívásokat! A repülőjegyed 90 %-át szintén az EVS állja, a fennmaradó 10%-ot, mintegy 35 ezer HUF összeget kell csupán vállalnod.
Jelentkezz december 3.-ig, ha kedvet kaptál, küldd el önéletrajzodat, és a jelentkezési lap-ot e-mailben nekünk 
!

Indulás: 2013. február első felében. Visszatérés Magyarországra: 2013. június végén. (Időtartam: 5 hónap) Csapatlétszám: 5 fő.

 Amit biztosítunk:
-Kiutazás:
o A repülőjegy és egyéb utazási költségek árának 90%- a,
o összes egyéb költség 100%-ban: előzetes felkészítés, a kötelező oltások, vízum.
- A kiküldetés teljes idejére Kongóban:
o ellátás: étkezés, szállás, egészségbiztosítás és gyógyszerköltségek
o közlekedés: a szállás és az iskola, árvaház közti napi utazás
o havi 80 euró zsebpénz
o helyi mentorok segítsége a munkavégzés során
o Magyarországi kapcsolattartás koordinátorral
Amit kérünk:
- Elkötelezettséget a segítő szolgálat, Afrika és az Alapítvány szellemisége iránt
- Nyelvtudás: a minél magasabb szintű francia nyelvtudás komoly előnyt jelent
- Önkéntes pozíció megjelölése
- Rugalmasság, kreativitás, önállóság
- Önerő biztosítása : 35.000 Ft (hátrányos helyzetű jelentkező számára nem szükséges önerő)

Pozíciók, amelyekre jelentkezhetsz:

Angol nyelvű foglalkoztató (aki a többi önkéntes által képviselt ismeretanyagot angol nyelvre is átülteti a gyerekeknek, emellett angolt tanít, korrepetál)

Szociális segítő árvaházban (aki az árváknak tanórán kívüli foglalkozásokat tart, a mindennapi ellátásukban besegít, fejleszti a gyerekek szemléletét - a többi önkéntessel összehangoltan)

Sport és egészséges életmód felelős (aki sport és egészséges életmódra nevel, szabadidős tevékenységek ösztönzése, szervezése (football vagy más csapatjátékok, sportnapok), sportszerűségre tanít, ötleteket ad arra, hogyan aktivizálhatják magukat a gyerekek a saját környezetükben, elsősegély oktatás)

Globális nevelési, ifjúságfejlesztő és tehetséggondozó önkéntes (aki globális és demokrácia szemléletet fejleszt: emberi jogok, gyermekjogok, szegénység felszámolása, fenntartható fejlesztés, klímaváltozás, környezetvédelem témái, tolerancia, esélyegyenlőség és konfliktuskezelés tanít, aktivizálja a diákságot, a környező közösséget. Emellett segíti a fiatalokat a pályaválasztásban, munkaerőpiacra felkészít, fejleszti a diákokat: önéletrajz írásban, álláskeresési készségek kialakításában, önismeret és érdeklődési terület, lehetőségek felmérésében)

A felvétel, kiválasztás folyamata:
Jelentkezés beküldése után:
- Előzetes szűrés.( A kuratórium és szakértőnk által)
- Személyes meghallgatás első kör
- Személyes meghallgatás második kör
- Végleges döntés a kiválasztásról: január elején.
- A meghallgatást folyamatosan végezzük, a jelentkezések beérkezése szerint.
- December és január: meghallgatás, felkészülés, felkészítés.

További információkért a jelenlegi EVS misszió hivatalos blogját, a 2011-es EVS misszió hivatalos blogját, a Kongóban készült képekből összeállított galériánkat is megtekinthetitek! A facebookon is megtalálható egy képsorozat az első, hat fős magyar önkéntrescsapatról.
Részletekért a következő e-mail címre írhatsz: