Vissza

Aktualitások

Folyamatosan dolgozunk azon, hogy minél több rászoruló afrikai gyermeken és családon tudjunk segíteni, s segítségünk minél hatékonyabb, szektorokon átívelő és fenntartható legyen. Helyszíni projektjeink mellett hazánkban is számos előadást és programot szervezünk azért, hogy mindenki megismerhesse Afrika kulturális és természeti értékeit. Igyekszünk minél nagyobb közönséghez eljutni, bemutatni az Afrikáért Alapítvány munkásságát, s minél több támogatót nyerni meg ügyünk érdekében. Eseményeinkről, híreinkről aktualitásainkat böngészve tájékozódhat.

2013-as felhívás: Önkéntes projektek

2014. február 04.

Kiutazó önkénteseink ötleteinek elméleti megvalósítása már adott, ahogyan a lelkesedés is! Jelenleg három projekt van folyamatban, segítsd Te is munkájukat!

A hírhez tartozó képek

Az Európai Önkéntes Szolgálat (European Voluntary Service) és az Afrikáért Alapítvány együttműködésének köszönhetően öt magyar fiatalnak nyílt lehetősége öt hónapot tölteni a Kongói Demokratikus Köztársaság fővárosában, Kinshasában. Így kerültünk ide, Afrika szívébe, ebbe az egészen más, keserűen édes és édesen keserű országba. Az alapítvány iskolájában (College Othniel) és az árvaházában (La Providence) különböző területeken látjuk el a feladatainkat. A nyelvoktatás, készségfejlesztő foglalkozások és programok mellett igyekszünk a környezettudatosság és a fenntarthatóság szemléletét közelebb hozni a gyerekekhez. Ezt kisebb, reálisan kivitelezhető projektek keretein belül próbáljuk megvalósítani, melyekhez az anyagi forrásokat saját magunk kutatjuk fel. Az alábbi három projekt leírása azért készült el három nyelven - magyarul, angolul és franciául-, hogy a munkánkhoz anyagi támogatást gyűjtsünk és el tudjuk érni, amit célul tűztünk ki: oktassunk, fejlesszünk és segítsünk.

 Tyúkudvar a La Providence árvaháznak

Tereprendezés az Othniel Iskola udvarán

Kirándulás az árvaház gyerekei számára


Amennyiben Te is hozzá szeretnél járulni projektjeik megvalósításához, kérjük, adományodat küldd az Afrikáért Alapítvány alábbi bankszámlaszámára „11713005-20378846” és a közleményben tüntesd fel, hogy ‘az EVS önkénteseknek’. Nagyon szépen köszönjük a legkisebb segítséget is!