Vissza

Aktualitások

Folyamatosan dolgozunk azon, hogy minél több rászoruló afrikai gyermeken és családon tudjunk segíteni, s segítségünk minél hatékonyabb, szektorokon átívelő és fenntartható legyen. Helyszíni projektjeink mellett hazánkban is számos előadást és programot szervezünk azért, hogy mindenki megismerhesse Afrika kulturális és természeti értékeit. Igyekszünk minél nagyobb közönséghez eljutni, bemutatni az Afrikáért Alapítvány munkásságát, s minél több támogatót nyerni meg ügyünk érdekében. Eseményeinkről, híreinkről aktualitásainkat böngészve tájékozódhat.

Kongói diáklány levélben keresett támogatót további tanulmányaihoz

2014. április 19.

Évek óta iskolánkban tanul Candy, aki a tavalyi évben sajnos elvesztette édesapját. Bár tanulmányai eredményei ennek a tragikus eseménynek a tükrében kissé visszaestek, nagyon szeretne tovább tanulni és sikeres lenni az életben. Köszönjük, hogy reményt adnak rászoruló diákunknak!

A hírhez tartozó képek

A nagylányt többen is "örökbefogadták" támogatási programunkon keresztül! Köszönjük!

Candy levelét magyarul a cikk második részében és franciául a képek között olvashatjátok.

 

Feladó: Nkanga Nzumba Candy                                                             kelt.:2013, Kinshasa

                             Az Afrikáért Alapítvány elnöke részére (Budapest/Magyarország)


Először is tisztelettel szeretném megköszönni figyelmüket, hogy elolvassák levelemet, történetemet.
Nkanga Nzumba vagyok, papa Adolphe-Nkanga – aki 2013. Február 25-én halt meg –lánya, édesanyám Makengo Béátrice.


Harmadik gyerekként születtem egy nagyon szegény családban.Tanulmányaimat az általános iskolában (École Mwinda et complexes scolaire Milet) kezdtem és most az Afrikáért Aalapítvány iskolájában (M.o-on általános iskola felső tagozatának megfelelő) tanulok, ők kezdték támogatni tanulmányaimat 2004-ben.

Épp most kaptam meg a diplomámat, hogy befejeztem a felső tagozatot is (diplome d’état de l’édition). A problémám a továbbtanulás, mivel nagyon szegény a családom, nem tudok másképp, csak jóakaratú emberek vagy az Afrikáért Alapítvány segítségével tanulni.

Levelem, egy alkalom egyben, hogy megköszönjem a PAPA FRANCE-nak és FPA-nak mindent, amit értem tettek, még akkor is ha a 6.osztály eredményei nem túl sikeresek az édesapám halála és más családi problémák miatt.

Rokkant vagyok mindkét lábamra születésemtől fogva és folyamatosan keresem a segítséget a jóakaratú emberek között, akik tudnának nekem segíteni az élet minden területén. Erősen szeretnék tanulni egészen egyetemi szintig, de ez sok pénzbe kerül. Biztos vagyok benne, hogy egyszer diplomát is fogok kapni.

Tanultam hajszövést de a jóakaratú emberek segítségére van szükségem, hogy egy fodrászszalont tudjak nyitni. Három nyelven beszélek: franciául, kikongo és lingala.


Továbbá szeretnék találni egy támogatót, akinek van pénze anyagokra egy fodrászszalonhoz és még máshoz is.

Köszönöm segítségüket a tanulmányaimhoz.

Remélem, hogy a Jóisten megáldja Önöket és megad mindent, amire szükségük van.


Nkanga Nzumba Candy