Vissza

Aktualitások

Folyamatosan dolgozunk azon, hogy minél több rászoruló afrikai gyermeken és családon tudjunk segíteni, s segítségünk minél hatékonyabb, szektorokon átívelő és fenntartható legyen. Helyszíni projektjeink mellett hazánkban is számos előadást és programot szervezünk azért, hogy mindenki megismerhesse Afrika kulturális és természeti értékeit. Igyekszünk minél nagyobb közönséghez eljutni, bemutatni az Afrikáért Alapítvány munkásságát, s minél több támogatót nyerni meg ügyünk érdekében. Eseményeinkről, híreinkről aktualitásainkat böngészve tájékozódhat.

André angolt tanít az árváknak

2017. március 07.

Támogatóinak köszönhetően újabb vizsgaidőszakot kezdhetett meg André Mutuale, Alapítványunk büszkesége a kongói egyetemen. És hogy mivel töltötte szabad perceit a fiú a felkészülés közben? Angolt tanított árváinknak a College Othnielben.

A hírhez tartozó képek

Az Afrikáért Alapítvány Kongó fővárosában, Kinshasában tartja fenn a 700 tanulót befogadó Othniel Általános és Középiskolát.
Itt szerzett érettségit André is, akinek mindig élvezetet jelentett a tanulás. Támogatóink is felfigyeltek a volt osztályelső fiú eltökéltségére, így gondoskodásuknak köszönhetően közgazdaságtant kezdett el hallgatni a helyi egyetemen. A szegény körülmények között nevelkedett, kőtörő családból származó fiú minden vágya, hogy diplomát szerezzen és egyszer könyvelő lehessen. Felfelé ívelő sikertörténet az éles eszű Andréé, aki szorgalmával és jó eredményeivel már évek óta büszkévé tesz minket.


Sokan kérdezik Alapítványunkat, ezek a gyermekek valóban hálásak a gondoskodásért? Nyugodt szívvel kijelenthetjük, hogy igen: André leveleiben nincs, hogy ne kapnának helyet az őszinte köszönetek és arról is szívesen ír mindig, hol tart és mit csinál éppen.
Hadd osszuk meg Veletek, mit küldött nekünk nemrégiben:
„Olyan jólesik, hogy mindig kérdeztek a sorsom alakulásáról és hogy nem engeditek el a kezem. A töretlen segítségetekkel lassan elhiszem, hogy valóra válhat az álmom, és a családban elsőként, könyvelő lehetek. Egyébként izgalmas napok elé nézek, beköszöntött a vizsgaidőszak, amire folyamatosan készülünk az egyetemi barátaimmal."

André azonban nem csak a könyveléshez szükséges tárgyakban jár élen, angolból is nagyon ügyes.
Mikor nemrégiben visszalátogatott a College Othnielbe, úgy döntött, hasznos nyelvi ismereteket oszt meg Árvaházunk már kamaszodó gyermekeivel. A 11 árva jó kedéllyel és figyelmesen kísérte végig a könnyednek tűnő, de célzott ismereteket. André témaként a szóbeli szituációs gyakorlatokat választotta, amiből nem csak hasznos szófordulatokat, hanem önbizalmat és frissességet is meríthettek a gyerekek.

Igazán büszkék vagyunk Andréra, ahogy segíti és terelgeti a többieket, mi pedig sok sikert kívánunk neki a megmérettetéseihez!

André előtt még több szemeszternyi út áll a felsőoktatásban, kérjük, ha teheted, támogasd őt tanulmányaiban.

Hálásan köszönjük a segítséget!