Vissza

Aktualitások

Folyamatosan dolgozunk azon, hogy minél több rászoruló afrikai gyermeken és családon tudjunk segíteni, s segítségünk minél hatékonyabb, szektorokon átívelő és fenntartható legyen. Helyszíni projektjeink mellett hazánkban is számos előadást és programot szervezünk azért, hogy mindenki megismerhesse Afrika kulturális és természeti értékeit. Igyekszünk minél nagyobb közönséghez eljutni, bemutatni az Afrikáért Alapítvány munkásságát, s minél több támogatót nyerni meg ügyünk érdekében. Eseményeinkről, híreinkről aktualitásainkat böngészve tájékozódhat.

Kis csapat, nagy öröm – Humturistáink Tanzániában

2017. március 07.

Február utolsó 2 hetét Tanzániában töltötte 3 humanitárius turistánk, Mari, Zoli és Gábor. Bár már nem először szerveztünk efféle utat, ez az alkalom mégis különleges volt résztvevőink alacsony létszáma miatt.
A 3 fős csapat könnyebben összehangolódott, és remekül együttműködött, mintha csak egymás gondolataiban olvastak volna.

A hírhez tartozó képek

Alapítványunk eredetileg 2 mikroprojektet tervezett, de a szerencsés körülményeknek köszönhetően hármat is sikerült megvalósítaniuk a turistáknak.
Az egyik terv az volt, hogy humturistáink az iskola padjait segítenek felújítani. Hiányos, igencsak használt állapotban lévő padok voltak az osztályban, amelyekből sokszor hiányzott egy-egy deszka, vagy csavar, de egy kis barkácsolás után jobbak lettek, mint újkorában. 

Ennek végeztével a második mikroprojektre került sor, amely során árvaházunk felfrissítésre szoruló szobáit festették ki az utazók.

 

 

 

 

 

 

 

Humturistáink a padok felújításához és a festéshez először beszerezték az anyagokat: fát, és festéket. Szerencsére rendkívül jutányos áron sikerült ezekhez hozzájutni, így a megtakarított pénzből megszületett a harmadik mikroprojekt ötlete: A 3 leleményes turista kitalálta, hogy a megmaradt összegből új iskolai egyenruhákat és iskolatáskákat lehetne venni. A csapat egyetértésben, gyorsan és hatékonyan meg is valósította az ötletet.

 

 

 

 

 

 

 

Mesélték is, hogy milyen fantasztikus érzés látni a gyerekek arcán, ahogy örülnek az új padoknak, a kifestett szobáknak vagy az iskolai eszközöknek. Mert, hogy nem csak mikroprojekteket „vittek” humturistáink, de bizony sok-sok játékot is, füzetet, színes ceruzákat, tollakat, krétákat, gyurmákat és mindenféle iskolai eszközöket.

Örömmel láttuk, hogy humturistáink jól érezték magukat, minden gördülékenyen ment. Szívesen vettek részt a helyi közösségi tevékenységekben. Ízlett nekik a helyi étel, sőt sukumát is főztek együtt a többiekkel. A mikroprojektek után pedig következhetett a tanzániai természeti csodák felfedezése. Helyi idegenvezetőkkel vettek részt a lélegzetelállító szafarin. Így mesélt róla Mari: „A vezetőnk szuper volt, mindent tudott az állatokról, a Serengetiről és Ngorongororól, így aztán sok érdekeset láttunk. És jól beszélt angolul. A szakács jól főzött. Meg voltam elégedve. A kempingekben a zebrák és a gnuk a sátrak között legeltek, abszolút természetközelben éltünk.”

Érdekelne téged is humanitárius turizmus programunk? Itt találhatsz részletesebb információkat.