Vissza

Aktualitások

Folyamatosan dolgozunk azon, hogy minél több rászoruló afrikai gyermeken és családon tudjunk segíteni, s segítségünk minél hatékonyabb, szektorokon átívelő és fenntartható legyen. Helyszíni projektjeink mellett hazánkban is számos előadást és programot szervezünk azért, hogy mindenki megismerhesse Afrika kulturális és természeti értékeit. Igyekszünk minél nagyobb közönséghez eljutni, bemutatni az Afrikáért Alapítvány munkásságát, s minél több támogatót nyerni meg ügyünk érdekében. Eseményeinkről, híreinkről aktualitásainkat böngészve tájékozódhat.

Kint voltunk a VI. Afrika Expo és Vásáron

2017. március 07.

Ebben az évben március 2-5 között rendezték a VI. Afrika Expo és Vásárt. Természetesen mi is kinn voltunk, nem is kis sikerrel.

A hírhez tartozó képek

A 4 napos rendezvényen a látogatók belekóstolhattak Afrika sokszínűségébe. Kulturális ízelítőt kaphattak helyi előadóktól, úgy, mint például szenegáli tánc, ének és helyi hangszerek bemutatója. Aki pedig szakmai témákra volt kíváncsi, meghallgathatta a turisztikai és gazdasági előadásokat. Alapítványunk részéről Hamvas Bálint programvezető mutatta be tevékenységünket.


Épp az expo előtti napokban érkeztek vadonatúj kincsek Kenyából, Tanzániából és Kongóból: karkötők, nyakláncok, apró szobrocskák, kulcstartók. Sokféle termék, amelyek megvásárolásával a helyi kézműveseket támogattuk. Ezeket adományért ajándékoztuk, amelyet teljes egészében a gyerekeink iskoláztatására és lakhatására fordítunk.

Kiállítóként jelen volt a rendezvényen többek közt a Taita Alapítvány, a Jane Goodall Intézet, valamint az angolai és a Dél-afrikai Köztársaság magyarországi nagykövetségei is.

Nagy örömünkre szolgált, hogy további gyermekek leltek örökbefogadó szülőkre, tovább bővült az Afrikáért-közösség.

Ha Téged is érdekel, hogyan segíthetsz egy kongói iskola működtetésében, kattints ide!