Vissza

Aktualitások

Folyamatosan dolgozunk azon, hogy minél több rászoruló afrikai gyermeken és családon tudjunk segíteni, s segítségünk minél hatékonyabb, szektorokon átívelő és fenntartható legyen. Helyszíni projektjeink mellett hazánkban is számos előadást és programot szervezünk azért, hogy mindenki megismerhesse Afrika kulturális és természeti értékeit. Igyekszünk minél nagyobb közönséghez eljutni, bemutatni az Afrikáért Alapítvány munkásságát, s minél több támogatót nyerni meg ügyünk érdekében. Eseményeinkről, híreinkről aktualitásainkat böngészve tájékozódhat.

Nyílt nap a College Othnielben!

2017. június 02.

A múlt héten Nyílt Napot tartottunk az iskolánkban! Mariann izgalmas programsorozatán át bemutathattuk a szülőknek, mi az, amit iskolánk nyújt és hozzátesz gyermekeik fejlődéséhez.

A hírhez tartozó képek

Mariann  a tartalmas programon bemutatta a szülőknek Alapítványunk hitvallását és az oktatás, a kitartó iskolába járás fontosságát. Emellett szerettük volna, ha a Nyílt Napon a szülők látnák, milyen sokszínű és színvonalas oktatásban részesülnek a gyerekek iskolánkban.
Ahogy a szülők pénteken, most Ti is betekintést nyerhettek abba, hogy néz ki egy átlagos hétköznap a College Othnielben.


9:00-9:30 MESENÉZÉS AZ OVISOKKAL
Emlékeztek Mariann nagysikerű mesevetítésére az óvodában? Akkor a Piroska és a Farkas szolgált alapul, most pedig A három kismalac francia nyelvű változatával kezdődött a reggel. A számítógépek segítségével szeretnénk rendszeresíteni a mesevetítést a kicsiknek, hogy a tanulságos történeteken át játékosan sajátíthassák el a francia nyelvet.

9:45-10:00 ÉTKEZTETÉS
Mint tudjátok, múlt héten megtartottuk a Tízórai Projekt próbahetét az iskolában, finom bouillit azaz kukoricakását főzve a gyerekeknek. A rendszeres étkeztetés ötletét a szülők is nagy örömmel fogadták, sőt mi több, pénteken ők is részt vettek a jóízű falatozásban.

10:30-11:00 INFORMATIKA ÓRA
Talán nem tudjátok, de Kongóban sok helyen írógépen vagy csupán elméletben tanulják a gyerekek az informatikát.  Mi mindenképp arra törekszünk, hogy a gyerekek versenyképes tudást kapjanak az iskolában, így nemrégiben új számítógépeket vásároltunk! A gyerekek nagyon ügyesen kezelik a készülékeket, amiről a Nyílt napon az érdeklődő szülők is meggyőződhettek.11:00-12:00: ANGOL ÓRA
Az informatika órákon felül a minőségi oktatás alapköveként tekintünk az angol nyelv oktatására is.  Mariann már korábban is tartott angol órát az általános iskolában, a szülők most meghallgathatták munkatársunk dinamikus és interaktív angol óráját.

12:30-13:00: RUHAKIÁLLÍTÁS ÉS DIVATBEMUTATÓ
Az afrikai embereknek csodás ízlése van, szeretik a szép ruhákat és a csinos megjelenést. Így nem véletlen, hogy Iskolánkban külön szakosztály alakult azért, hogy gyönyörű ruhákat varrhassanak a gyerekek. A Szabás-Varrás Szakosztály diákjai nemcsak azt mutatták be, hogyan készülnek a ruhák, hanem a kis „modellek” egy divatbemutató keretében fel is próbálták őket.13:00-14:00: SZÜLŐI ÉRTEKEZLET
A nap zárásaként Mariann válaszolt a felmerülő kérdésekre és a College Othniel tájékoztatójával búcsúztatta a látogatókat. Bízunk abban, hogy a szülők látták azt a munkát és törekvést, amelyet a Ti elkötelezett segítségetekkel teszünk a gyerekek minőségi oktatásáért és Iskolánk fejlesztéséért.Te is úgy gondolod, hogy az oktatáson át tehetünk a kongói gyermekek jövőjéért? Szívesen támogatnál egy vagy több kongói diákot? Fogadj Örökbe MOST!

Ha pedig megtekintenéd a gyerkőcök saját kezűleg készített ruhakölteményeit, tekintsd meg legfrissebb fejlesztési tervünket, a Varrógép-projektet.

Hálásan köszönjük a segítséget!