Vissza

Aktualitások

Folyamatosan dolgozunk azon, hogy minél több rászoruló afrikai gyermeken és családon tudjunk segíteni, s segítségünk minél hatékonyabb, szektorokon átívelő és fenntartható legyen. Helyszíni projektjeink mellett hazánkban is számos előadást és programot szervezünk azért, hogy mindenki megismerhesse Afrika kulturális és természeti értékeit. Igyekszünk minél nagyobb közönséghez eljutni, bemutatni az Afrikáért Alapítvány munkásságát, s minél több támogatót nyerni meg ügyünk érdekében. Eseményeinkről, híreinkről aktualitásainkat böngészve tájékozódhat.

Európai Fejlesztési Napok- Minta szervezet voltunk!

2017. június 17.

Az Európai Fejlesztési Napokat 2006 óta minden évben megrendezi az Európai Bizottság. A közel 6000 főt egybegyűjtő esemény a világ legsürgetőbb kihívásait tárgyalja meg.

A hírhez tartozó képek

Minta szervezetként mutatták be alapítványunkat, az Európa Fejlesztési Napokon Brüsszelben. Az ADEPT, vagyis az Afrikai Diaszpóra Fejlesztéséért felelős szervezet standjánál az Afrikáért Alapítványt France Mutombo. az elnökünk személyesen képviselte.


Az EDD-t vagyis az Európai Fejlesztési Napokat 2006 óta minden évben megrendezi az Európai Bizottság. A legsürgetőbb, több kontinensen átívelő kihívások megoldását segíti a rendezvény, úgy, hogy a fejlesztésben résztvevőket újra és újra összehozza. Így lehetőség van a tapasztalatok megosztására, kreatív és innovatív ötletek megalkotására és a nemzetközi partneri kapcsolatok kialakítására is.


Mivel a több napos eseményen közel 6000 ember vesz részt és a kivitelezés is jelentős ökológiai lábnyomot hagy. Az EDD szervezői ezt úgy kompenzálják, hogy négy olyan projektet választanak ki, amelyek a klímavédelmet célozzák meg különböző országokban. Idén az egyik szerencsés támogatott projekt A nők és a lányok életének javítása Kenyában. Kenyában a háztartások 68%-ban az elsődleges energiaforrás a fa és a felhasználás hatékonysága nem eredményes ezért olyan innovatív energiafelhasználási technikákkal javítják a hatékonyságot, ami nem csak az eredményességet növeli, hanem pozitív környezeti és egészségügyi hatásai is vannak.


Ezen a jeles rendezvényen lehettünk tehát jelen részben az ADEPT jóvoltából. Ennek a szervezetnek tevékenységi körébe tartozik az afrikai diaszpóra közösségek közötti kapcsolatteremtés elősegítése, és az ilyen szervezetek bevonása az EU-s Afrikát célzó fejlesztési projektekbe. A közelmúltban egyébként mi is neki vágtunk egy EU-s projektnek, amiről ide kattintva olvashatsz. 


Az Európai Fejlesztési Napokon való részvételünk tehát teljes sikerrel zárult. Sok új kapcsolatra, ismeretségre tettünk szert. Találkozzunk jövőre is!