Vissza

Aktualitások

Folyamatosan dolgozunk azon, hogy minél több rászoruló afrikai gyermeken és családon tudjunk segíteni, s segítségünk minél hatékonyabb, szektorokon átívelő és fenntartható legyen. Helyszíni projektjeink mellett hazánkban is számos előadást és programot szervezünk azért, hogy mindenki megismerhesse Afrika kulturális és természeti értékeit. Igyekszünk minél nagyobb közönséghez eljutni, bemutatni az Afrikáért Alapítvány munkásságát, s minél több támogatót nyerni meg ügyünk érdekében. Eseményeinkről, híreinkről aktualitásainkat böngészve tájékozódhat.

Hatalmas örömhír - meg sem áll a Tízórai Projekt!

2017. június 16.

Izgatottan osztjuk meg veletek a hírt, hogy Tízórai projektünk a próbahét után is folytatódik a College Othnielben! Azaz minden kisiskolás finom tízórait fog kapni egészen a tanév végéig!

A hírhez tartozó képek

Emlékeztek májusi Tízórai projektünk próbahetére? Kinti kolléganőnk, Mariann vezetésével akkor minden létrejött ahhoz, hogy a gyerekek -rendhagyó módon- meleg ételt kaphassanak a hosszú tanítási napok alatt.

Egy hölgy az iskolából kora reggel megfőzte a kukoricakását, amelyet egy zsemlével, kis bögrébe kiosztott a gyerekeknek, s ezután már kezdődhetett is a jóízű falatozás!


Kiemelten köszönjük kedves támogatóinknak, akik azonnal bizalmat szavaztak és hozzájárultak kezdeményezésünkhöz!
A Kongóban újdonságnak számító tízóraiztatás nagyon tetszett a szülőknek és persze a gyerekeknek is. Hiszen a plusz étkeztetés nagy könnyebbség a szerény helyzetű családoknak, s melyik diák ne szeretné a finom és laktató kukoricakását, a bouilli-t? Kíváncsi vagy, hogy fogadták a gyerekek a finomságokat? Nézd meg videónkat:

 

 

Az azonban, hogy A KONGÓI TANÁROK A PRÓBAHÉT SIKEREIN FELBUZDULVA ÖNMAGUKTÓL FOLYTATTÁK A TÍZÓRAI PROJEKTET, még kinti munkatársunkat is meglepte! Mariann múlt héten mit sem sejtve sétált be az iskolába, ahol arra lett figyelmes, hogy sok szorgos kéz főzi, keveri, cipeli, majd kiosztja az ételt. Hatalmas öröm és meglepetés volt ez számunkra!

"Mutassátok meg, és mi majd egyedül is csináljuk!"
A kongói tanárok aktivitása kiváló példa arra, hogy a Tízórai projekt iskolánk életébe átültethető és kongói munkatársaink által később is önállóan megvalósítható!Kapcsolódj be Te is ebbe a magával ragadó, és mérföldkőnek számító programba!

ALAPÍTVÁNYUNK HÁLÁSAN FOGADJA A FELAJÁNLÁSOKAT A TÍZÓRAI PROJEKT FOLYTATÁSÁRA! Adományodat elutalhatod bankszámlaszámunkra (Magnet Bank 16200010-10039959), illetve bankkártyás fizetéssel is támogathatod a gyermekek étkeztetését. A közleményben, hogy később megköszönhessük, kérjük, tüntesd fel a következőt: „Tízórai Projekt".
HÁLÁSAN KÖSZÖNJÜK A SEGÍTSÉGET!