Vissza

Aktualitások

Folyamatosan dolgozunk azon, hogy minél több rászoruló afrikai gyermeken és családon tudjunk segíteni, s segítségünk minél hatékonyabb, szektorokon átívelő és fenntartható legyen. Helyszíni projektjeink mellett hazánkban is számos előadást és programot szervezünk azért, hogy mindenki megismerhesse Afrika kulturális és természeti értékeit. Igyekszünk minél nagyobb közönséghez eljutni, bemutatni az Afrikáért Alapítvány munkásságát, s minél több támogatót nyerni meg ügyünk érdekében. Eseményeinkről, híreinkről aktualitásainkat böngészve tájékozódhat.

Kenyérüzem állt a Tízórai projekt mellé!

2017. július 07.

Nem is közölhetnénk veletek fantasztikusabb hírt: mérföldkőnek számító Tízórai Projektünkben új partnert köszönthetünk: Kinshasa egyik legnagyobb kenyérüzeme szeptembertől több száz bagettel szeretne hozzájárulni a gyermekek étkeztetéséhez!

A hírhez tartozó képek

Mint tudhatjátok, régóta dédelgetett programunk, a Tízórai Projekt próbahetét valósítottuk meg május végén a College Othnielben. Kongóban csak esténként, naponta 1x esznek az emberek, így hatalmas öröm volt látni iskolánkban a sereg mosolygós, jóllakott gyermeket.
 


 

Az étkeztetésnek akkora sikere volt a diákok és szüleik körében, hogy a kongói tanárok júniusban készséggel folytatták a Tízórai projektet, meleg ételt biztosítva ezzel egész hónapban a gyerekeknek. Önzetlen segítségük –ahogy főzték, cipelték és kiosztották az ételt- hatalmas örömet szerzett számunkra, de az igazi meglepetés csak ezután érkezett!

Kongóban tartózkodó kolléganőnk,
Mariann, gondolt egy nagyot és némi támogatást remélve felkereste Kinshasa egyik legnagyobb kenyérsütő üzemét. Képzeljétek, a tárgyalások olyan sikeresek voltak a Pain Victoire-ral, hogy a kenyérüzem szeptembertől támogatni fogja Tízórai projektünket! Még most is őszinte csodálkozással írjuk le, milyen gáláns felajánlást tettek: HETENTE 3-SZOR ADNAK MAJD 400 GYEREKNEK MEGFELELŐ ADAG BAGETTET!

Ez hatalmas könnyebbséget fog jelenteni a tízóraiztatás levezénylésében, hiszen a kis bögrékben kiosztott kását az iskolában főzzük meg, a zsemléket viszont helyben nem tudtuk megsütni, így be kellett szereznünk őket. Szeptembertől viszont mindez már nem okoz nehézséget! A Pain Victoire felajánlásával, a finom péksüteményekkel jelentősen közelebb kerültünk ahhoz, hogy a jövőben minden tanulónk részt vehessen a Tízórai Projektben!

S bár a kenyérüzem felajánlása hatalmas segítség, nem köszönhetjük meg eléggé a gondoskodást azon Támogatóinknak sem, akik május óta bizalmat szavaztak és hozzájárultak a gyermekek étkeztetéséhez!

ALAPÍTVÁNYUNK TOVÁBBRA IS HÁLÁSAN FOGADJA A FELAJÁNLÁSOKAT A TÍZÓRAI PROJEKT FOLYTATÁSÁRA!

Adományodat elutalhatod bankszámlaszámunkra (Magnet Bank 16200010-10039959), illetve bankkártyás fizetéssel is támogathatod a gyermekek étkeztetését. A közleménybe kérjük, a következőt írd bele: „Tízórai Projekt, Támogató neve". Hálásan köszönünk minden segítséget!

Ha pedig felidéznéd, hogyan zajlik a tízóraiztatás a College Othnielben, Alapítványunk Youtube-csatornáján a bűbájos videófelvételeket bármikor elérheted!