Vissza

Aktualitások

Folyamatosan dolgozunk azon, hogy minél több rászoruló afrikai gyermeken és családon tudjunk segíteni, s segítségünk minél hatékonyabb, szektorokon átívelő és fenntartható legyen. Helyszíni projektjeink mellett hazánkban is számos előadást és programot szervezünk azért, hogy mindenki megismerhesse Afrika kulturális és természeti értékeit. Igyekszünk minél nagyobb közönséghez eljutni, bemutatni az Afrikáért Alapítvány munkásságát, s minél több támogatót nyerni meg ügyünk érdekében. Eseményeinkről, híreinkről aktualitásainkat böngészve tájékozódhat.

Akár a profik! Elindult a toborzás az iskolában

2017. július 15.

Megkezdődött a nyári beiratkozási időszak Kongóban, ami nagyon izgalmas, hiszen kiderül, hogy a jövő tanévtől hány új diákot köszönthetünk! Hogyan népszerűsítik kongói munkatársaink a College Othnielt? Úgy, akár a profik!

A hírhez tartozó képek

Mint azt tudhatjátok, Kongóban az állam nem biztosít ingyenes közoktatást a gyermekek számára. Kinshasába modern magánintézmények és fizetős állami iskolák létesültek, ám az általuk kínált szolgáltatások a családok nagy részének elérhetetlenek. Így a főváros szegénynegyedében még különlegesebbnek számít alapítványi iskolánk, a College Othniel, ahol az oktatáshoz a leghátrányosabb helyzetű gyermekek is hozzáférhetnek.

Nagyon büszkék vagyunk arra, amit 15 év alatt felépítettünk a támogatásotokkal, és boldogok lennénk, ha minél több diák indítaná nálunk a következő tanévet. Szerettük volna felhívni a szegényebb családok figyelmét is az iskolánk adta lehetőségekre, ezért kongói munkatársaink olyan lelkes toborzásba kezdtek, amire egész Kinshasa felfigyelhetett! Megafon, molinók, szórólapok, festett fal, ezek mind-mind szerepeltek!

Úgy gondoljuk, kongói munkatársaink megmozdulása tökéletes megerősítése volt májusban szervezett nyílt napunknak, és bízunk benne, hogy a szülők látják: érdemes bizalmat szavazni a College Othnielnek, hiszen nívós, gyakorlatias képzéssel várjuk a gyerekeket!

Az informatika óra lehetővé teszi, hogy a diákok ne csak elméletben halljanak vagy írógépen tanuljanak a technikáról. Az informatikai tudás elengedhetetlen a jövő generációinak, így célunk, hogy a gyerekek magabiztosan megtanulják kezelni a számítógépeket.

Az angolórák szintén a minőségi oktatás alapkövét jelentik. Kinti kolléganőnk, Mariann vagy Andre interaktív órái segítenek abban, hogy játékosan, dinamikusan elsajátítható legyen az idegen nyelv mindenki számára.

Idén pedig egy Kongóban eddig ismeretlen, ám rendkívül népszerű reformra tettünk kísérletet, ami nem más mint a Tízórai Projekt! Sokat olvashattatok már erről a kezdeményezésről, amely célja a mindennapi étkezés biztosítása a suliban. Friss hír, hogy új partnert is szereztünk a Tízórai projekthez, így szeptembertől 400 bagettel örvendeztethetjük meg a gyerekeket!S iskolánk különleges szakmai képzését még nem is említettük, hiszen a College Othnielben varrni is tanulhatnak diákjaink! Igaz, a jelenlegi 3 mellé több eszközre lenne szüksége a szabás-varrás szakosztálynak, ám most lehetőséged nyílik új varrógépekkel támogatni az iskolánkba beiratkozókat!

Drukkoljatok nekünk, hogy sikeres legyen iskolánk népszerűsítése és sok-sok tanulni vágyó kisdiákot köszönthessünk szeptembertől a College Othnielben!


Szeretnél Te is hozzájárulni egy vagy több kongói gyermek álmainak megvalósításához?
Jelenleg is több diákunk vár örökbefogadó szülőre.
Támogasd oktatásukat, fogadj örökbe most!