Vissza

Aktualitások

Folyamatosan dolgozunk azon, hogy minél több rászoruló afrikai gyermeken és családon tudjunk segíteni, s segítségünk minél hatékonyabb, szektorokon átívelő és fenntartható legyen. Helyszíni projektjeink mellett hazánkban is számos előadást és programot szervezünk azért, hogy mindenki megismerhesse Afrika kulturális és természeti értékeit. Igyekszünk minél nagyobb közönséghez eljutni, bemutatni az Afrikáért Alapítvány munkásságát, s minél több támogatót nyerni meg ügyünk érdekében. Eseményeinkről, híreinkről aktualitásainkat böngészve tájékozódhat.

Elnökünk vezényletével kezdődött a tanév!

2017. szeptember 20.

A College Othnielben hivatalosan is elstartolt a 2017/18-as tanév. Alapítványunk elnöke, France Mutombo is Kinshasába utazott és mindent előkészített a sikeres tanévkezdéshez.

A hírhez tartozó képek

Az új tanév kezdete mindig izgalmas periódus az iskola számára. Már egészen a nyár végétől folyik a munka, hogy kisdiákjaink – újak és régiek egyaránt – a lehető legjobb körülmények között lendülhessenek bele a tanulásba. Ilyenkor France is Kongóba utazik, hogy mindent előkészítsen a sikeres tanévkezdéshez.

A múltkori nyílt nap sikerén felbuzdulva ismét kitártuk a College Othniel kapuit, hogy bemutassuk az érdeklődőknek programjainkat illetve képzési formáinkat – nagy örömünkre ezúttal is csordultig telt az iskola udvara. A kíváncsi szülők nemcsak a ritkaságszámba menő szabás-varrás órába tekinthettek bele, hanem megkóstolhatták Tízórai projektünk népszerű kukoricakásáját, a bouillit is.

France a tanárokkal közösen tartott szülői értekezletére számos anyuka és apuka jött el, ami jóleső visszajelzés számunkra. Tapasztalataink szerint a szülők egyre tudatosabban kapcsolódnak be az iskolai ügyekbe, sőt mi több, páran már egy felnőtt esti iskola lehetősége felől is kérdezősködtek! Ki tudja, talán ez lesz Alapítványunk következő megvalósítandó projektje? :)

A szülőin frissen doktorált büszkeségünk, Tshava is jelen volt, akinél jobb bizonyíték talán nincs is iskolai képzésünk eredményességére, illetve, hogy a kitartó munkával és támogató háttérrel mindig elérhető a siker!

A nyílt nap lezárta után France Global Talent programunk érdeklődőivel is beszélgetett. A Magyarországon tanulni kívánó diákok igazán rátermettnek tűntek, így örömmel jelenthetjük, be, hogy nemsoká új társak érkeznek jelenlegi diákjaink, Christian és Divin mellé.

A mozgalmas napok után France elégedetten szállhatott fel a hazafelé tartó repülőgépre, tudván, hogy az elkötelezett kongói kollégákkal szép és mozgalmas 2017/18-as tanév előtt áll a College Othniel.France az útja során rengeteg fényképet készített! :)

Látogass el Facebook-oldalunkra és tekintsd meg galériánkban a legfrissebb kongói életképeket!
Ha pedig Te is hozzájárulnál egy afrikai kisgyerek tanulmányaihoz, kattints ide!