Vissza

Aktualitások

Folyamatosan dolgozunk azon, hogy minél több rászoruló afrikai gyermeken és családon tudjunk segíteni, s segítségünk minél hatékonyabb, szektorokon átívelő és fenntartható legyen. Helyszíni projektjeink mellett hazánkban is számos előadást és programot szervezünk azért, hogy mindenki megismerhesse Afrika kulturális és természeti értékeit. Igyekszünk minél nagyobb közönséghez eljutni, bemutatni az Afrikáért Alapítvány munkásságát, s minél több támogatót nyerni meg ügyünk érdekében. Eseményeinkről, híreinkről aktualitásainkat böngészve tájékozódhat.

Új ajtók nyílnak Etiópiában!

2017. szeptember 26.

Alapítványunk óriási örömmel jelenti be, hogy egy új együttműködés keretében lehetőségünk nyílik 10 kis árva számára támogató szülőket találni, ezúttal Etiópiában!!

A hírhez tartozó képek

Egy lenyűgöző karitatív munkát végző szervezettel való megismerkedésnek köszönhetően ALAPÍTVÁNYUNK LEHETŐSÉGET KAPOTT 10 ETIÓP GYERMEK FELKAROLÁSÁRA!

Kongói, 2008 óta működő árvaházunk mellett az Etióp Ortodox Egyház Gyermek-és Családügyi Szervezetével (EOC-CFAO) partnerségben BELEVÁGUNK ÚJ ÁRVATÁMOGATÁSI PROGRAMUNKBA!
A szervezet igazgatója Haile Yohannes, aki Elnökünkhöz hasonlóan Magyarországon végezte egyetemi tanulmányait, és azóta is több szállal kötődik hazánkhoz. A személyes találkozás után nem is lehetett kérdés, hogy az EOC-CFAO által működtetett Szent Yared árvaház 129 lakója közül egyelőre 10, majd sikeres partnerség esetén minél több gyermeket pártfogásunkba veszünk!

Az Etióp Ortodox Egyház Gyermek-és Családügyi Szervezete a legnagyobb szükség időszakában, 1973-ban kezdte meg karitatív tevékenységét az etiópiai Axum Town-ban, és azóta is töretlenül gondoskodik az árvákról. Etiópiában ugyanis rengeteg szülő veszti el gyermekét, rengeteg gyermek marad gondoskodó szülő nélkül AIDS betegség, a szárazság, éhezés vagy háború következtében. A szervezet eddig kisebb-nagyobb felajánlásokból tudta biztosítani a 129 gyermek ellátását, azonban most nagy szükségük van újabb támogatókra, akiknek köszönhetően stabil mederbe terelődhetne az árvák sorsa.

Alapítványunk 15 éve alatt több ezer afrikai gyermeket sikerült felkarolnunk a magyar támogatók segítségével, és most Ti is lehettek egy etióp árva virtuális örökbefogadó szülői!

A „Fogadj Örökbe!” fül alatt -a szűrőben Etiópiát kiválasztva- részletesen megismerkedhettek a gyerekekkel: 8-9 éves, az iskolával most ismerkedő lurkókkal, 10-12 éves szorgalmasan tanuló nagylányokkal és fiúkkal, és már komoly elképzelésekkel rendelkező 13-14 éves kamaszokkal is.

Fogadjátok szeretettel ezeket a csupa mosoly gyerekeket, és támogassátok őket!

További információkért keresd fel Alapítványunkat a tulner.viola@afrikaert.hu e-mail címen, vagy egyéb elérhetőségeinken.


Bízunk benne, hogy hamarosan egy etióp gyermek Támogatóiként köszönthetünk titeket!
Várjuk jelentkezéseteket, köszönünk minden segítséget!