Vissza

Aktualitások

Folyamatosan dolgozunk azon, hogy minél több rászoruló afrikai gyermeken és családon tudjunk segíteni, s segítségünk minél hatékonyabb, szektorokon átívelő és fenntartható legyen. Helyszíni projektjeink mellett hazánkban is számos előadást és programot szervezünk azért, hogy mindenki megismerhesse Afrika kulturális és természeti értékeit. Igyekszünk minél nagyobb közönséghez eljutni, bemutatni az Afrikáért Alapítvány munkásságát, s minél több támogatót nyerni meg ügyünk érdekében. Eseményeinkről, híreinkről aktualitásainkat böngészve tájékozódhat.

Éljen a fenntartható fejlődés!

2017. október 03.

Alapítványunk idén először képviseltette magát a Fenntarthatósági Napon.

A hírhez tartozó képek

Alapítványunk idén először képviseltette magát a Fenntarthatósági Napon. Nagy örömünkre szolgált látni, hogy milyen sok különböző szervezetet és látogatót megmozgatott a fenntartható fejlődés aktuális kérdése. Ahogy alapítványunk elnöke, France Mutombo fogalmazott, fontos hogy kialakuljon egy hasonló szemléletű közösség, akik együttesen igyekeznek tenni társadalmunk jövőjéért.


Alapítványunk az Afrikai oktatás támogatásával kíván hosszú távú, fenntartható megoldást kínálni a kontinens problémáira. Ahogy Széchenyi is mondta ,,egy nemzet ereje a kiművelt emberfők sokaságában rejlik”, és valóban, az oktatásnak generációkon átívelő hatása van; nem egyszeri segítség, hanem hosszú távú, fenntartható megoldás.


A nagy népszerűségnek örvendő afrikai ékszerek mellett külön öröm számunkra, hogy a rendezvény során nagy sikert aratott újonnan elindított etióp árvatámogatási programunk, és 4 kis árvánk örökbefogadó szülőre talált! Emellett egy Kongói kisiskolásunk is új támogatóra lelt!


Az Alapítvány elnöke, France Mutombo a rendezvény társadalmi szekciójának ülésén is részt vett, illetve egy riport is készült vele; ezt ide kattintva tudod megtekinteni.