Vissza

Aktualitások

Folyamatosan dolgozunk azon, hogy minél több rászoruló afrikai gyermeken és családon tudjunk segíteni, s segítségünk minél hatékonyabb, szektorokon átívelő és fenntartható legyen. Helyszíni projektjeink mellett hazánkban is számos előadást és programot szervezünk azért, hogy mindenki megismerhesse Afrika kulturális és természeti értékeit. Igyekszünk minél nagyobb közönséghez eljutni, bemutatni az Afrikáért Alapítvány munkásságát, s minél több támogatót nyerni meg ügyünk érdekében. Eseményeinkről, híreinkről aktualitásainkat böngészve tájékozódhat.

…de még mekkora kincsek az ÍRÓGÉPEK!

2017. október 04.

Többen meglepődve hallják, amikor arról mesélünk, hogy a kongói diákok az informatikát írógépeken tanulják. Pedig ezek az itthon már elavultnak számító eszközök kint nélkülözhetetlenek! De ez még nem minden...

A hírhez tartozó képek

Mai világunk „digitális bennszülöttjei” számára evidencia a számítógépek jelenléte, és lassan az idősebb generációk is beletörődnek a masinák mindenhatóságába.

Ezért nem is gondolnánk, hogy a Föld egy jókora szeletén még mindig virágkorukat élik a nálunk inkább már csak antik műtárgynak számító írógépek. Latin-Amerika, Dél-és Dél-Kelet Ázsia, és persze Afrika számos pontján az állami bürokráciában, a kisebb-nagyobb vállalkozásoknál írógépeket használnak egy-egy dokumentum kiállítására. Azokon a helyeken, ahol a stabil áramellátás nem biztosított, nehéz fenntartani egy komplett hálózatot. Az írógépek dominanciája miatt a College Othnielben is elmaradhatatlan a gépírásóra. Itt a gyerekek elsajátíthatják azokat a gyors-és hibamentes gépelési technikákat, amelyeket később munkahelyükön alkalmazni fognak.

Tagadhatatlan viszont, hogy a világ a digitalizáció irányába halad, nem divatból, hanem mert egyszerűen sokkal hatékonyabb a számítógépes munka. India híresen lassú és bonyolult bürokráciáját is sokszor az írógépek használatának tulajdonítják. Ha már biztosított az áramellátás, egyértelmű a váltás a számítógépek, és egyben a modernizáció felé.

Nagy eredménynek tartjuk, hogy a College Othnielben és az árvaházban az elmúlt időszakban sikerült stabil hálózatot kiépítenünk, és csak ritkán tapasztalhatóak áramkimaradások. Így, hogy a feltételek már adottak, szeretnénk minél inkább a modernizáció irányába állítani az oktatást, hogy újabb ajtók nyíljanak a gyerekek számára.


A munkánkat aktívan követő Támogatóinknak valószínűleg nem okozunk nagy meglepetést, ha azt mondjuk, ISMÉT A FEJÜNKBE VETTÜNK EGY ELŐREMUTATÓ ÖTLETET:az írógépek mellett a számítógépek használatára is szeretnénk megtanítani a gyerekeket!

Varrógép-projektünk sikere megerősített minket abban, hogy ha összefogunk, sok minden lehetséges…Hamarosan jelentkezünk a pontos részletekkel! Köszönjük szépen!