Vissza

Aktualitások

Folyamatosan dolgozunk azon, hogy minél több rászoruló afrikai gyermeken és családon tudjunk segíteni, s segítségünk minél hatékonyabb, szektorokon átívelő és fenntartható legyen. Helyszíni projektjeink mellett hazánkban is számos előadást és programot szervezünk azért, hogy mindenki megismerhesse Afrika kulturális és természeti értékeit. Igyekszünk minél nagyobb közönséghez eljutni, bemutatni az Afrikáért Alapítvány munkásságát, s minél több támogatót nyerni meg ügyünk érdekében. Eseményeinkről, híreinkről aktualitásainkat böngészve tájékozódhat.

Elindult az AfroMag projekt klubesemény sorozata

2017. november 08.

Október 6-án megtartottuk AfroMag projektünk első és második, összevont klubeseményét!

A hírhez tartozó képek

Ahogy arról már korábban írtunk Nektek, Alapítványunk sikeres pályázást követően elindította a Menekültügyi, Migrációs és Integrációs Alap által támogatott AfroMag néven futó projektjét, mely a hazánkban hosszú távon tartózkodó afrikai állampolgárok munkaerő-piaci integrációját segíti.

Az Alapítvány a projekt keretein belül igyekszik olyan szolgáltatásokat nyújtani, amelyek tudást, képességet és gyakorlati munkatapasztalatot adnak a beilleszkedéshez.

 

Október 6-án megtartottuk a projekt első és második, összevont klubeseményét, melynek témája az álláskeresés volt. Az érdekes és interaktív előadások sok hasznos tippel és tanáccsal szolgáltak a résztvevőknek. Az Afrikáért Alapítvány elnöke, France Mutombo mesélt a saját élményeiről, tapasztalatiról, az álláskereső hozzáállásáról és a kulturális különbségek felismerésének fontosságáról. Takács Emőke, a program szakmai vezetője bemutatta az AfroMag program szolgáltatásait. Mező Ágnes, coach szakértőnk arról beszélt, hogyan kezdjünk neki az álláskeresésének és mire kell figyelni a sikeres önéletrajz és motivációs levél összeállításánál.

 

A klubesemény mindezen felül tökéletes alkalmat kínált arra, hogy a projektben résztvevők közelebbről is megismerjék egymást és az Alapítvány munkatársait. Örömmel láttuk, hogy mindenki nagyon lelkesen vágott neki a projektnek, sőt még személyes köszönőlevelet is kaptunk az egyik kedves résztvevőtől.

A következő klubeseményünkre december elején kerítünk sort. Mi már nagyon várjuk!

Ha szeretnél több részletet megtudni a projektről, látogass el az AfroMag honlapjára: www.afromag.hu.