Vissza

Aktualitások

Folyamatosan dolgozunk azon, hogy minél több rászoruló afrikai gyermeken és családon tudjunk segíteni, s segítségünk minél hatékonyabb, szektorokon átívelő és fenntartható legyen. Helyszíni projektjeink mellett hazánkban is számos előadást és programot szervezünk azért, hogy mindenki megismerhesse Afrika kulturális és természeti értékeit. Igyekszünk minél nagyobb közönséghez eljutni, bemutatni az Afrikáért Alapítvány munkásságát, s minél több támogatót nyerni meg ügyünk érdekében. Eseményeinkről, híreinkről aktualitásainkat böngészve tájékozódhat.

Elindult Anna kongói missziója! :)

2017. november 14.

Bizony, ez így igaz! :) Újabb magyar önkéntest köszönthetünk Kongóban! Anna november 3-án érkezett Kinshasába, ahol 2 hónapot fog eltölteni Alapítványunk önkénteseként! Ismerjétek meg Anna történetét!

A hírhez tartozó képek

Egy örömteli és izgalmas dolog valósult meg az elmúlt időszakban, ugyanis egy magyar önkéntes hölgy, Békefi Anna kiutazott Kongóba :)! Anna már egészen kiskora óta érdeklődik Afrika iránt, majd afrikanisztikát és szuahéli nyelvet is hallgatott az egyetemen. Miután felkeresett minket, egy olyan embert ismertünk meg a személyében, aki maximálisan nyitott az új kultúrákra, szeretetteljes és elkötelezett – akivel együtt csodás dolgokat vihetünk véghez!

Anna missziója két hónapon át fog tartani, s leginkább „Fogadj örökbe!” diák – és árvatámogatási programunk koordinálásában illetve Global Talent programunk további gondozásában fog nekünk segíteni.

És hogy hogyan teltek önkéntesünk első hetei? Anna korábban idegenvezetőként is dolgozott szerte a világon, valamint az egyik egyetemi szakja a kulturális antropológia volt, így nem csak a kongói körülményekhez sikerült hamar hozzászoknia, de nagy örömünkre a közösség is hamar befogadta. Amikor kinti munkatársaink bemutatták őt az iskolában és az árvaházban, a gyerekek egyből nagy mosollyan fogadták, majd körbefonták őt. Hadd idézzünk néhány sort Anna leveléből:

"A gyerekek nagyon aranyosak. Ha az utcában szembejönnek, már messziről köszönnek: Bonjour Madame Anne! Az ovisok pedig hipercukik. Ha meglátnak, hogy elmegyek az ajtajuk előtt, összesereglenek és egyesével köszönnek, kezet fognak." :)

Önkéntesünk blogot is szeretne vezetni, hogy még több életképpel örvendeztethessen meg titeket. Szívesen olvasnátok a kis történeteket? Annáról és missziójáról természetesen mi is jelentkezünk még a későbbiekben, gondoljatok rá addig is szeretettel!Az Annát körbevevő kongói gyerekek és etióp árváink közül is még többen várnak örökbefogadó szülőre! Örömmel vennéd pártfogásodba valamelyiküket?
Fogadj Örökbe MOST és támogass Te is egy gyermeket!