Vissza

Aktualitások

Folyamatosan dolgozunk azon, hogy minél több rászoruló afrikai gyermeken és családon tudjunk segíteni, s segítségünk minél hatékonyabb, szektorokon átívelő és fenntartható legyen. Helyszíni projektjeink mellett hazánkban is számos előadást és programot szervezünk azért, hogy mindenki megismerhesse Afrika kulturális és természeti értékeit. Igyekszünk minél nagyobb közönséghez eljutni, bemutatni az Afrikáért Alapítvány munkásságát, s minél több támogatót nyerni meg ügyünk érdekében. Eseményeinkről, híreinkről aktualitásainkat böngészve tájékozódhat.

Interjú Letitiával, a Global Talent Program új résztvevőjével

2017. november 16.

Nemrég egy igazán tehetséges kongói diáklánnyal gazdagodott Global Talent Programunk. Ismerjétek meg Letitiát!

A hírhez tartozó képek

Engedjétek meg, hogy bemutassuk nektek Letitiát, a Global Talent program legújabb, 19 éves kongói résztvevőjét!

A program elsődleges célja, tehetséges kongói diákok –önköltséges- támogatása magyarországi felsőfokú tanulmányaik végzésében. A programban résztvevő fiatalokat a kiválasztástól a felvételin át a diploma megszerzéséig és későbbi pályára állításáig figyelemmel kíséri az Alapítvány.

Letitia egy hete érkezett Magyarországra, és lehetőségünk volt vele egy rövid interjú elkészítésére:


 

Kérdés: Szia Letitia! Üdvözlünk Magyarországon! Mi az első benyomásod Budapestről? Biztosan nagyon más, mint Kongó!

Válasz: Budapest egy gyönyörű város, és igen, teljesen más, mint Kinshasa, Kongó fővárosa. Számomra itt szokatlanul hideg van, az otthoni trópusi időjáráshoz képest, de az emberek nagyon kedvesek hozzám, ami jól esik.

K: Mit tanulsz itt pontosan? És meddig fog tartani a képzés?

V: Egy három éves BSc képzésen tanulok üzleti adminisztrációt. Egyelőre még nem találkoztam az osztálytársaimmal, de kíváncsian várom.

K: Miért ezt a képzést választottad?

V: Szeretnék egy napon vállalkozást nyitni Kongóban, és ehhez nagyon fontos, hogy ismerjem a vonatkozó szabályokat. Lehet, hogy egy csokoládégyártó cégem lesz! Ahol felnőttem, rengeteg kakaóföld vett körül. 

K: Ez igazán egzotikusan hangzik! Legalábbis nekünk, magyaroknak :) Milyen volt egyébként Kongóban felnőni, tudnál mesélni nekünk erről egy kicsit?

V: Egy Beni nevű kisvárosban nőttem fel, Kongó déli részén. Összességben boldog gyerekkorra emlékszem vissza, amiben fontos szerepet játszott ez Afrikai emberek életvidámsága, energikus életvitele. De persze voltak nehézségek, főleg gondolok itt a politikai instabilitásra, és a kondíciókra; például a gimnázium ahova jártam innen nézve nagyon szegényes volt. És szigorú is: katolikus lány-gimnázium. 47-en voltunk egy osztályban.

K: És volt kedvenc tantárgyad gimnáziumban?

V: Igen, a kémia!

K: Kíváncsi vagyok, mit szólsz a magyar nyelvhez? Érdekesen hangzik, ugye?

V: Igen, és nehéznek is! De szeretném megtanulni, hogy könnyebben tudjak az itteniekkel kommunikálni.

K: És még egy utolsó kérdés: van valami hobbid, mivel foglalkozol szabadidődben?

V: Képzeld, nagyon szeretek énekelni!

Az alapítvány nevében nagyon sok sikert kívánunk Letitiának Magyarországi tanulmányaihoz, és minden jövőbeli tervéhez! Igazán nagy öröm számunkra, hogy egy ilyen tehetséges lányt támogathatunk.