Vissza

Aktualitások

Folyamatosan dolgozunk azon, hogy minél több rászoruló afrikai gyermeken és családon tudjunk segíteni, s segítségünk minél hatékonyabb, szektorokon átívelő és fenntartható legyen. Helyszíni projektjeink mellett hazánkban is számos előadást és programot szervezünk azért, hogy mindenki megismerhesse Afrika kulturális és természeti értékeit. Igyekszünk minél nagyobb közönséghez eljutni, bemutatni az Afrikáért Alapítvány munkásságát, s minél több támogatót nyerni meg ügyünk érdekében. Eseményeinkről, híreinkről aktualitásainkat böngészve tájékozódhat.

Hálásan köszönjük, kedves Hunfalvysok!

2017. november 23.

Diákok, akik receptötleteket gyűjtenek, sütnek-főznek, majd iskolabüfét szerveznek. Mindezt azért, hogy a befolyt összegből egy kongói gyermeket segíthessenek! Ismerjétek meg Ti is őket!

A hírhez tartozó képek

Nemrégiben nagy meglepetés ért minket az irodában! Meglátogattak minket a Hunfalvy Gimnázium tanulói, akik a HID program keretében már évek óta támogatják egy kongói diáklányunk, Matondo Nzita oktatását.

Vajon honnan indult a jótékony kezdeményezés? Kitől lát példát a 9.D osztály? Hadd idézzünk nektek Béládi Magdolna tanárnő soraiból, aki hosszú évek óta bátorítja segítésre a gyerekeket:

„Történetünk 2009-ben kezdődött, amikor a Millenárison az akkori osztályommal az Afrikáért Alapítvány standjára bukkantunk. Mi is szerettünk volna részt vállalni a munkájukban, így az alapítvány elnökével, France Mutomboval létrehoztuk a HID-projektet, amellyel a kinshasai diákok megsegítésére köteleztük el magunkat. Jelképesen örökbe fogadtunk egy kisdiákot, és vállaltuk, hogy a taníttatását finanszírozni fogjuk. Azóta minden évben felvállalja egy-egy osztály, hogy segít Matondonak egyre közelebb kerülnie az érettségihez.”

A gyűjtés csakúgy mint az előző alkalommal, most is hihetetlenül sikeres volt! A Hunfalvys diákoknak hála valóra válhat Matondo álma: két év múlva leérettségizhet!

Nekünk, európaiaknak sokszor nehéz elképzelni, hogy egyes országokban sok gyereknek nincs lehetősége a tanulásra. A 9. D osztály támogatása viszont kitűnő példája annak, hogy közösségi összefogással hatalmas sikereket lehet elérni… emberi sorsokon lehet változtatni!


Alapítványunk nevében szeretnénk megköszönni a 9. D osztály és a Tanárnő támogatását!
Nagy öröm nekünk, hogy már 8. éve pártfogoljátok a kislányt!Ha ismersz olyan iskolai osztályt, aki a Hunfalvysokhoz hasonlóan szívesen segítené egy afrikai gyermek oktatását, kérjük, keress fel minket! Emellett személyesen is segíthetsz, „Fogadj Örökbe!” menüpontunk alatt megismerheted a támogató szülőre váró kongói és etióp gyermekeket!