Vissza

Aktualitások

Folyamatosan dolgozunk azon, hogy minél több rászoruló afrikai gyermeken és családon tudjunk segíteni, s segítségünk minél hatékonyabb, szektorokon átívelő és fenntartható legyen. Helyszíni projektjeink mellett hazánkban is számos előadást és programot szervezünk azért, hogy mindenki megismerhesse Afrika kulturális és természeti értékeit. Igyekszünk minél nagyobb közönséghez eljutni, bemutatni az Afrikáért Alapítvány munkásságát, s minél több támogatót nyerni meg ügyünk érdekében. Eseményeinkről, híreinkről aktualitásainkat böngészve tájékozódhat.

"Bonjour, Madame Anne!" :)

2017. november 29.

Kedves és talpraesett önkéntesünk, Anna immár harmadik hetét tölti a kongói fővárosban, Kinshasában. Hogy hogyan telt első napja az iskolában? Erről mesél nektek részletesen az alábbiakban.

A hírhez tartozó képek

Békefi Anna immár harmadik hetét tölti a kongói fővárosban, Kinshasában. Alapítványunk életében mindig nagyon izgalmas, ha valamelyik önkéntesünk Afrikában tevékenykedik, így hát alig vártuk, hogy végre beszámoljon élményeiről, benyomásairól!

A következőkben Anna első találkozásáról olvashattok az alsósokkal. :)

„November 6-án nagy várakozással indultam az iskolába. Amikor eljutottam az iskola utcájáig, először nyertem bepillantást abba, hogy Kinshasa hatalmas városának ezen szegénynegyedében hogyan élnek az emberek. Szegénység, reménytelenség mindenütt. Aztán belépünk a College Othnielbe és feltárul az ember előtt egy egészen más világ, az iskola rendezett udvara, a szép egyenruhában álló, kedves arcú gyermekek. Óriási élmény megpillantani őket! Készülődve vártak már, osztályonként sorban állva, énekelve. Hatalmas, lelkes hangon, tele a gyermeki lélek felvidító erejével, szépségével!”

"Amikor megpillantottak, egy kislány kilépett a sorból és a gyerekek nevében egy nagyon szép kis csokorral köszönt! Középre mentem és meghatódva szóltam bele a hangosbeszélőbe. Elmondtam, ki vagyok, honnan jöttem és hogy itt maradok január elejéig, addig sok időnk lesz egymással megismerkedni. A hivatalos köszöntés után a gyerekek sorai fellazultak, és 300 gyerkőc sereglett össze körülöttem. Mindenki oda akart jönni a legapróbbaktól a nagyobbakig, és ami a legédesebb, egyesével kezet akartak fogni! :) Többszáz picike fekete kéz, mosolygó fejecskék, hihetetlen rafinált frizurák, izgulva formálódó köszönések: Bonjour Madame Anne! Nagyon jó volt együtt lenni velük!”

A gyerekek izgatott zsivalyának végül sípszó vetett véget. Mindenki tudta, hogy kezdődik a tanítás; a gyerekek saját tantermük felé fordultak, az apró ovisok pedig libasorban igyekeztek be a bejáraton. Anna ezután egyenként is végigjárta a termeket, kíváncsian figyelve az iskolatáblákat, kis füzeteket. Tervei szerint még sokszor meglátogatja a gyerekeket. :)

Anna személyében egy csupaszív és talpraesett hölgyet ismerhettünk meg, nem csoda, hogy egyből megkedvelték a helyiek! Az alapítvány nevében kívánunk további sok vidám és izgalmas élményt önkéntesünknek! Hamarosan újabb cikkel jelentkezünk Nektek!Szívesen lennél valamely kisdiák támogató szülője?
Fogadj Örökbe MOST és támogass Te is egy gyermeket!