Vissza

Aktualitások

Folyamatosan dolgozunk azon, hogy minél több rászoruló afrikai gyermeken és családon tudjunk segíteni, s segítségünk minél hatékonyabb, szektorokon átívelő és fenntartható legyen. Helyszíni projektjeink mellett hazánkban is számos előadást és programot szervezünk azért, hogy mindenki megismerhesse Afrika kulturális és természeti értékeit. Igyekszünk minél nagyobb közönséghez eljutni, bemutatni az Afrikáért Alapítvány munkásságát, s minél több támogatót nyerni meg ügyünk érdekében. Eseményeinkről, híreinkről aktualitásainkat böngészve tájékozódhat.

Andre és Anna: egy igazi csapat!

2018. január 01.

December 14-16. között egy izgalmas turisztikai konferenciát rendeztek Kinshasában, amelyen kedves önkéntesünk, Anna és kongói egyetemistánk, Andre is részt vett! Olvassátok el a részleteket!

A hírhez tartozó képek


December 14-16. között a kinshasai Boboto Kulturális Központban megrendezték a Tokende Afrika Konferenciát, ahol turizmussal és kultúrával kapcsolatos kiállítók, szolgáltatók jelentek meg a standjaikkal, valamint izgalmas szakmai konferenciát is rendeztek Kongó turisztikai, gazdasági fejlesztésével kapcsolatos lehetőségekről. A program a korábban idegenvezetőként is dolgozó kulturantropológus Annánknak igazán testhezálló volt, kedves önkéntesünk kongói egyetemistánkkal, Andréval vett részt a rendezvényen.

A program első napja úgy indult mint alapítványunk magyarországi kitelepülései, Annáék kongói munkatársainkkal lelkesen berendezték a standot, kitették a Global Talent programot hirdető molinót, roll-upot, szórólapokat és kis magyar nemzeti szalagokat.
Talán emlékeztek, a Global Talent keretében tehetséges kongói diákoknak jut lehetőségük –önköltséges formában- Magyarországon továbbtanulni, melynek egész folyamatában segít az alapítvány. A program Kongóban mindig nagyon sikeres és ezúttal is, már az első szakmai napon is voltak érdeklődők a program iránt. „Nagy örömünkre sokan meglátogatták a standunkat és röviden elmondhattuk, mi a Global Talent program célkitűzése.”-így Anna.
 

A második napon Annáék a szekcióbeszélgetések alkalmával olyan prominens személyek előadását hallhatták mint a munkaügyi miniszterhelyettes, valamint a turisztikai miniszter, majd szabad beszélgetésekre is sor kerülhetett.

Bízunk benne, hogy a konferencián való megjelenés által sok emberhez eljutott a program híre, s Christian, Divin illetve az újonnan érkező Letitia mellé hamarosan új társakkal bővülhet a Global Talent csapata!Önkéntesünk, Anna mellett nagyon büszkék vagyunk Andréra, amiért egyetemi tanulmányai és a College Othnielben tartott angol órái mellett a stand mögött is ilyen ügyesen teljesített!
Mint sokan tudjátok, Andre legnagyobb álma, hogy könyvelő lehessen, ehhez szeretnénk őt hozzásegíteni! A költségek azonban magasak, így SZÜKSÉGÜNK VAN A SEGÍTSÉGETEKRE!

„Fogadj örökbe!” programunk keretében egyetemistáinkat több módon, különböző adomány értékben is lehet támogatni és Andre tanulmányainak támogatásába havi 2900 Ft-tal Te is be tudsz kapcsolódni! KÉRJÜK, SEGÍTS! 

Ha rendszeresen nem tudod vállalni Andre támogatását, de szívesen segítenél, eseti adományodat is hálásan fogadjuk bankszámlaszámunkra (Magnet Bank 16200010-10039959) illetve adományoddal bankkártyával is segíthetsz. A közlemény rovatba kérjük, a következőt írd bele: „Andre – Támogató neve". 

Hálásan köszönjük a segítséget!