Vissza

Aktualitások

Folyamatosan dolgozunk azon, hogy minél több rászoruló afrikai gyermeken és családon tudjunk segíteni, s segítségünk minél hatékonyabb, szektorokon átívelő és fenntartható legyen. Helyszíni projektjeink mellett hazánkban is számos előadást és programot szervezünk azért, hogy mindenki megismerhesse Afrika kulturális és természeti értékeit. Igyekszünk minél nagyobb közönséghez eljutni, bemutatni az Afrikáért Alapítvány munkásságát, s minél több támogatót nyerni meg ügyünk érdekében. Eseményeinkről, híreinkről aktualitásainkat böngészve tájékozódhat.

Várjuk ezt a szép 2018-as évet Veletek!

2018. január 09.

Az évek során már-már hagyománnyá vált, hogy Elnökünk egy újévi köszöntőt mond mindannyiunk nevében. Most épp kongói iskolánkból küldte üzenetét, fogadjátok sok szeretettel! :)

A hírhez tartozó képek

Kedves Támogatónk!
Kedves Önkéntesünk!
Kedves Munkatársunk és Partnerünk!

Az évek során gyakorlattá vált, hogy újévkor egy köszöntőt mondjak az Afrikáért Alapítvány nevében. Bevallom, jobban szeretem az újévi köszöntőt írni, mint az évzáró köszöntőt, hiszen az év végén mindnyájan olyan hajszoltak vagyunk a karácsony és szilveszter valamint a szabadságoknak köszönhetően, hogy nagyon keveset tudunk igazán figyelni fontosabb üzenetekre. Így a január eleje nagyszerű időpont, hogy átadjuk az üdvözletünket, köszönetünket és elmeséljük, hogy mi volt és milyen izgalmas dolgok várnak ránk a 2018-as évben.

A 2017-es év egy kimondottan áldott év volt. Vannak, akiknek a 13-as szám szerencsét hoz, nekünk a 15. éves jubileum pedig áldást. Azon töprengtem, hogy vajon mit jelent egy szervezet 15. évét taposni? A válasz hamar megérkezett: hogy az a gyerekkorból kilépve, átkerül a kamaszkorba. A kamaszkor meghatározó tud lenni egy ember életében, s ez egy alapítvány életében sincs másképp: már a felnőtt korunkra készülünk! Olyan előremutató szervezeti és projektbeli fejlődési folyamatokat élhettünk meg az elmúlt évben, hogy bizakodóak vagyunk: az eddig ismert Afrikáért Alapítvány az elkövetkezendő években nagy szervezetté válhat!

Nincs ennél nagyobb bizonyítéka, hogy 2017-ben mindenkori legnagyobb pályázatainkat nyertük meg: egy magyarországi és két Europaid-es (EU-s finanszírozású) szemléletformáló tevékenységet támogató pályázatról van szó. Ezt az egészet isteni csodának éltük meg, hiszen mind a 3 pályázat eredményeit egy napon és egy órán belül kaptuk meg, nagyjából 15 perces különbséggel!

Ezek a megnyert pályázatok olyan stabil működési alapokat adnak, amelyre fel lehet építeni a fejlődést, teret ad, hogy meg merjük valósítani néhány régóta dédelgetett álmunkat az egészségügy területén. Hatalmas öröm volt számunkra, hogy decemberben megérkezett Magyarországra Dr. Tshava Tona, a frissen diplomázott orvos, aki árvaként került az iskolánkba és magyar nagylelkű támogatóknak köszönhetően orvossá vált 2017 júliusában. Dr. Tshava története erős bizonyítéka annak, hogy hogyan lehet egy fiatal árvát felkarolni a kilátástalan helyzetből és egy biztos életútra indítani, hogy olyan orvos legyen, aki hozzájárul a népének és más elesett szegények egészségének javításához.

Dr. Tshava élettörténete megtestesíti 15 éves munkánkat és közelebbre hozza a támogatókhoz azt az élményt, hogy nem hiába támogatják a szervezetünket. Íme, itt az egyik kézzel fogható siker a többi eredmény mellett.

Kedves Támogatónk!
Emberekbe befektetni hosszú és kemény munka, az eredmények pedig nem számokban vagy statisztikákban mérhetőek, hanem szellemben, szemléletben és minőségben értékelhetőek. Mindezért Dr. Tshava lesz az arca annak a 15 éves jubileumi kampánynak, amely egy konkrét, de ugyanakkor nagyszabású projekt megvalósításának kezdete is egyben, egészségügyi területen. A kampány részletei még nem nyilvánosak, de hamarosan jelentkezünk és bízunk abban, hogy még többen fogunk összefogni, mint eddig, és újabb erővel felvértezve nekifeszülünk az újabb kihívásoknak. Ez a 2018-as év a nagyobb fejlődésnek éve, a terjeszkedés éve és új kihívások éve. A többi hagyományos programunk rendíthetetlenül működik tovább oktatási és szociális téren Kongóban, Tanzániában és Etiópiában.

Hamarosan jelentkezünk jó hírekkel! Addig is minden támogatónk, önkéntesünk és olvasónk számára a támogatottjaink, munkatársaink és kuratóriumi tagjaink nevében kívánok békében, élményekben, sikerekben áldott új évet!


Köszönettel,
France Mutombo
Elnök
Afrikáért Alapítvány