Vissza

Aktualitások

Folyamatosan dolgozunk azon, hogy minél több rászoruló afrikai gyermeken és családon tudjunk segíteni, s segítségünk minél hatékonyabb, szektorokon átívelő és fenntartható legyen. Helyszíni projektjeink mellett hazánkban is számos előadást és programot szervezünk azért, hogy mindenki megismerhesse Afrika kulturális és természeti értékeit. Igyekszünk minél nagyobb közönséghez eljutni, bemutatni az Afrikáért Alapítvány munkásságát, s minél több támogatót nyerni meg ügyünk érdekében. Eseményeinkről, híreinkről aktualitásainkat böngészve tájékozódhat.

Tavaszi programajánló

2009. április 24.

Az elkövetkezendő hónapban számos rendezvény várja az Afrika és a civil társadalom iránt érdeklődőket. Az alábbiakban összeszedtük, mely programok kerülnek megrendezésre.

A hírhez tartozó képek

Jótékonysági hangverseny Időpont: 2009.04. 29 (szerda) 19.30 Helyszín: Budapest XIII. Kerületi Zeneiskola 1136 Budapest, Hollán Ernő u. 21/b. Jegy ára: 600 Ft A jegyek árával az Afrikáért Alapítvány kongóban élő szegény gyermekekért végzett munkáját támogatja. A komolyzenei hangversenyt Madaras János a Waldorf iskola tanulója szervezte a XIII. kerületi Zeneiskola támogatásával. Civiliáda Időpont: 2009.05.05 (kedd) 13-18 és 2009. 05.06 (szerda) 10-16 óráig Helyszín: Millenáris Park A Civiliáda elnevezésű rendezvény célja, hogy találkozzanak a civil társadalom szereplői és bemutathassák tevékenységüket a társadalmi nyilvánosság előtt. Konferenciák, kiállítások, könyvvásár, bemutatók. Afrika Nap Időpont: 2009. 05.09 (szombat) 13 órától kifulladásig Helyszín: Győr-Ménfőcsanak Bezerédj-kastély A Magyar Afrika Platform Szövetség és a Petőfi Sándor Általános Művelődési Központ által szervezett Afrika Nap program célja afrikai kultúrát és az ott élők hiteles életének bemutatását változatos programokkal. Filmvetítések, beszélgetések, élménybeszámolók, előadások (Vujity Tvrtko), Bamako rally bemutató, Sankofa ghánai együttes fellépése, evés-ivás). Charity March Időpont: 2009. 05.10 (vasárnap) 10 órától Helyszín: Felszabadulás tér A Charity March célja, hogy a magyaraországon már nem használt mentőautókat eljutatása afrikai országok számára. A mentőautók menete európai körutat tesz további adományok gyűjtésére, majd utána indulnak Afrikába. Az ünnepélyes indulást megelőzően egy kis afrikai hangulatot varázsolunk a Felszabadulás térre színes gyerekprogramokkal, érdekességekkel a kikapcsolódni vágyó felnőttek számára is. Megyer – a Nemzetek Faluja Afrika-nap Időpont: 2009.05.29-30 Helyszín: Megyer Leírás: A rendezvény kevésbé formális, inkább falusias bál-hangulatú, a kulináris élvezetekre koncentráló, szabadtéri esemény ("buli") lesz. A májusi szombaton sor kerül különféle sportprogramokra, Afrikával foglalkozó civil szervezetek bemutatkozására, konzulátusok és nagykövetségek közös főzőprogramjára, lovasbemutatóra, zenei programokra és számos más