1%-os támogatás

Folyamatosan dolgozunk azon, hogy a minél több támogatót nyerjünk meg ügyünk érdekében, hogy minél több embernek mutassuk be Afrika kulturális értékeit, természeti kincseit. Helyszíni projektjeink mellett hazánkban is számos előadást tartunk, programokat szervezünk, hogy mindenkit megismertessünk az Afrikáért Alapítvány munkásságával. Eseményeinkről, híreinkről aktualitásainkat böngészve tájékozódhat.

Támogasson minket adója 1%-ával

Az Afrikáért Alapítvány nonprofit szervezetként 1%-os felajánlásokat fogadhat. Összefoglaltuk KINEK, MIÉRT és HOGYAN juttathatod el az adód 1%-át az alapítványunkon keresztül. Köszönjük!

Kongóban az állam nem biztosítja az ingyenes oktatást, így 10 gyermekből 3 egyáltalán nem tudja megkezdeni az általános iskolai tanulmányait. Az Afrikáért Alapítvány 14 éve elkötelezetten dolgozik azon, hogy esélyt teremtsen az ott élő gyermekeknek a nyomorból való kitörésre, színvonalas oktatást biztosítunk az óvodától az érettségiig a Kongói Demokratikus Köztársaságban és Tanzániában.

MIÉRT ÉPPEN NEKÜNK AJÁNLD FEL ADÓD EGY SZÁZALÉKÁT?

AZ 1%-OS FELAJÁNLÁSOKAT INTÉZMÉNYEINK MŰKÖDTETÉSÉRE ÉS A FEJLESZTÉSEKRE IRÁNYULÓ PROJEKTJEINKRE FORDÍTJUK.

AZ ADÓD 1%-ÁNAK FELAJÁNLÁSÁVAL EGY AFRIKAI DIÁK EGY HAVI TANDÍJÁT BIZTOSÍTHATOD!

MIT ÉRTÜNK EL EDDIG?

4000 gyermek fordult meg és tanult iskoláinkban térítésmentesen vagy kedvezményesen főként magyar támogatásoknak köszönhetően,

33 árvának nyújtunk biztonságos, meleg otthont,

25 000 fő számára könnyítettük meg a vízhez való hozzáférést kútfúrással, csatorna-felújítással, víztartályok elhelyezésével,

10 000 főt érünk el évente ismeretterjesztő programjainkkal, előadásainkkal, rendezvényeinkkel,

4 kórházat újítottunk fel a Kongói Demokratikus Köztársaságban, a világ egyik legszegényebb országában.

HOGYAN TUDOD FELAJÁNLANI ADÓD EGY SZÁZALÉKÁT?

 1. Ha magánszemélyként küldöd be az adóbevallásod 2016. május 20-ig, az adó 1%-áról rendelkező nyilatkozatot megtalálhatod a nyomtatványgarnitúrában, ahol kérjük, hogy tüntesd fel az Afrikáért Alapítvány adószámát: 18696169 – 1 43.
 2. Ha elektronikus úton nyújtod be az adóbevallásodat 2016. május 20-ig, kérjük, hogy az elektronikus űrlapon jelöld meg kedvezményezettként az Afrikáért Alapítványt, és írd be adószámunkat: 18696169-1-43.
 3. Ha munkáltatódon keresztül történik az adó-megállapítás, kérjük, hogy a rendelkező nyilatkozatot töltsd le, nyomtasd ki, írd be a hiányzó adatokat, majd helyezd el egy borítékba. A ragasztott felületen átnyúlóan írd alá és tüntesd fel az adóazonosító jeledet, majd juttasd el a munkáltatóhoz legkésőbb 2016. május 10-ig.
 4. AMENNYIBEN AZ ADÓBEVALLÁS LEADÁSAKOR NEM RENDELKEZTÉL A JÖVEDELEMADÓ EGY SZÁZALÉKÁRÓL, KÉSŐBB IS LEHETŐSÉGED VAN FELADNI A RENDELKEZÉST; EGÉSZEN 2016. MÁJUS 20-IG, FÜGGETLENÜL ATTÓL, MIKOR ÉS MILYEN MÓDON ADOD VAGY ADTAD MÁR LE AZ ADÓBEVALLÁSODAT.

  Ebben az esetben tennivalók a mellékelt nyilatkozattal:
  1. Az itt található rendelkező nyilatkozatot TÖLTSD LE, NYOMTASD KI, majd ÍRD BE A HIÁNYZÓ ADATOKAT.
  2. A nyilatkozatot HELYEZD el egy normál méretű BORÍTÉKBA.
  3. A borítékra ÍRD RÁ AZ ADÓAZONOSÍTÓ JELEDET, és a ragasztott felületen átnyúlóan ÍRD ALÁ.
  4. A borítékot TOVÁBBÍTSD AZ ILLETÉKES ADÓHIVATALHOZ személyesen vagy postai úton 2016. május 20-ig. (Ide kattintva kaphatsz segítséget ahhoz, hogy könnyen megállapíthasd, hogy esetedben melyik az illetékes adóhatóság.)

Kérjük, lehetőség szerint nevedet és postai, illetve elektronikus levelezési címedet is add meg számunkra a bevalláson. Ez esetben az arra vonatkozó kódkockában jelöld „X”-szel, és töltsd ki az „Adózó neve” mezőt és „Az adózó postai levelezési címe” vagy „Az adózó elektronikus levelezési címe” mezők közül legalább az egyiket. Így meg tudjuk majd köszönni Neked a felajánlást. A felajánlott összegről nem kapunk értesítést. Adataidat kizárólag közhasznú tevékenységünkkel kapcsolatban kezeljük és használjuk fel, harmadik félnek nem adjuk tovább.

KÖSZÖNJÜK, HOGY HOZZÁJÁRULSZ ADÓD EGY SZÁZALÉKÁNAK FELAJÁNLÁSÁVAL AZ AFRIKAI GYERMEKEK OKTATÁSÁHOZ ÉS FEJLŐDÉSÉHEZ!

Tekintsd meg 1% mosolygalériánkat: http://afrikaert.hu/hu/mosoly/

Kérjük, adatait pontosan adja meg! Köszönjük!

Az SZJA 1% beadásához szükséges és hasznos dokumentumok letölthetőek itt: