Vissza

Projektek

Kérjük, olvassa el projektjeinkről szóló leírásokat, és amennyiben támogatni kívánja az adott célt a projekt leírása alatt található „támogatom” gomb megnyomásával megteheti azt.

Köszönjük érdeklődését!

Tyúkudvar a La Providence árvaháznak

befejezett projekt

Egy baromfiudvar létrehozásán munkálkodtak önkénteseink, amely komoly előrelépést jelentett az árvák számára. Nem csak mindennapos elfoglaltságot jelent nekik, hanem egyfajta felelősségvállalást is, amely pénzkereseti lehetőséget is teremt az önellátás mellett.

Tyúkudvar a La Providence árvaháznak

Projekt előzménye

Az Afrikáért Alapítvány egyik fő célja, hogy az általa fenntartott intézmények, a College Othniel iskola és a La Providence árvaház minél nagyobb mértékben önfenntartóvá váljon. Ennek a célkitűzésnek az első állomása az alábbi projekt, ami lehetővé tenné az árvaház számára, hogy kevésbé függjön az adományoktól és közelebb kerüljön egyfajta valós profit termeléséhez. Ezt később igény szerint forgathatja vissza az árvaház működtetésébe. A tyúkudvar egy egyszerűen megvalósítható, fenntartható és könnyen bővíthető létesítmény az árvaház telkén.

Projekt leírása

Tyúkudvar építése az árvaház területén 20 tojóval, amik a későbbiekben tojással egészítik ki a gyerekek étrendjét. Emellett a kifutó karbantartásával, tisztításával, a tyúkokról való gondoskodással növelhető a gyerekek felelősségérzete is.

Projekt menete

Tárgyalás folyt egy helyi üzletemberrel, aki a tojókkal, a szükséges berendezésekkel és háromhavi élelemmel támogatná a projektet. Az építkezés során a feladat a kijelölt, körülbelül 20 nm-es terület bekerítése és az ól megépítése volt, a terep adottságai és az időjárási viszonyok figyelembe vételével.

Projekt célja

Egy olyan rendszer létrehozása, mellyel a gyerekek megtanulják az állattartás alapjait, napi rendszerességű munkát vállalnak, és ezzel gazdagítják saját maguk étrendjét. A későbbiekben az állomány bővítésével bevételt generáló tevékenység megalapozása és a gazdálkodás alapjainak elsajátítása a cél.

Kapcsolódó aktuális Tekintse meg a projekthez kapcsolódó aktuálisokat

A Fák Világnapja a College Othnielben

2014. március 24.

2014. március 21-én szemléletformáló és ismeretterjesztő rendezvényre került sor a College Othnielben, amelynek központjában a csodálatos moringa fa állt, amelyről már szó esett a kint lévő öt önkéntes fiatal terveiben, projektjeiben. További információk