Vissza

Projektek

Kérjük, olvassa el projektjeinkről szóló leírásokat, és amennyiben támogatni kívánja az adott célt a projekt leírása alatt található „támogatom” gomb megnyomásával megteheti azt.

Köszönjük érdeklődését!

INDUL A TANÉV KONGÓBAN - Segíts Te is az új padok beszerzésében

befejezett projekt

Ahhoz, hogy a gyerekek gördülékenyen jegyzetelhessenek, szükségük van 50 padra (15 000 Ft/db). Járulj hozzá Te is a kongói diákok oktatásához! Nyomj a "Támogatom" gombra és juttasd el hozzánk gyorsan és egyszerűen a bankkártyás fizetés segítségével bármilyen összegű támogatásodat. Köszönjük!

Alapítványunk több mint 10 éve működteti a Kongói Demokratikus Köztársaság fővárosában, Kinshasa szegénynegyedében a College Othniel Általános- és Középiskolát. Lehetőséget teremtünk a leghátrányosabb helyzetű családok gyermekeinek oktatására is, akik–ingyenes közoktatás híján- a magániskolák szabta magas díjakat nem tudnák megfizetni.

Diáktámogatási programunk az évek folyamán olyan szépen haladt előre, hogy az iskolánkban tanulók száma 200-ról a sokszorosára emelkedett, így az épület is kicsinek bizonyult a gyerekek számára. A magyar támogatásból fenntartott intézmény komoly infrastrukturális fejlesztéseken ment keresztül –kutat fúrtunk, később kialakítottuk a mosdókat, majd új iskolablokkokat, szép termeket és a tanárok munkáját segítő adminisztrációs helyiséget is építettünk, ez utóbbit a Külgazdasági és Külügyminisztérium támogatásának köszönhetően tudtuk megvalósítani.

A jelenlegi körülmények között diákjaink sokkal kényelmesebben elférnek, és könnyebben koncentrálnak a tanulásra. Most az évek alatt elhasználódott használati tárgyakat cseréljük le, és a legfontosabbal kezdjük: új iskolapadokat szeretnénk vásárolni.

AZ ÚJ PADOK MEGVÁSÁRLÁSÁHOZ KÉRJÜK A SEGÍTSÉGEDET, bármekkora összegű felajánlás formájában.

Ahhoz, hogy a gyerekek gördülékenyen jegyzetelhessenek, szükségük van 50 padra (15 000 Ft/db).

Teremtsünk a gyermekeknek ideális körülményeket az új őszi félévre!

Járulj hozzá gyorsan és könnyedén a kongói diákok oktatásához honlapunkon keresztül a bankkártyás fizetés segítségével, vagy utald át támogatásodat a számlaszámunkra: 16200010-10039959.
A közleményben kérjük, tüntesd fel a következőt: „iskolapad”.

Hálásan köszönjük a segítséget!


 

Kapcsolódó aktuális Tekintse meg a projekthez kapcsolódó aktuálisokat

Ez kész is! Jöhet a középiskola! :)

2017. július 01.

Nagy ünneplés volt a minap a College Othnielben! Hatodikosaink két napos vizsgával zárták az általános iskolát. A szuper videóért és interjúért köszönettel tartozunk kongói munkatársainknak! További információk

Indul a TÍZÓRAI PROJEKT!

2017. május 22.

Az Afrikáért Alapítvány régóta dédelgetett álma valósulhat most meg. Kongóban tartózkodó kolléganőnk, Mariann vezeti az akciót, őt kérdeztük a részletekről! További információk