Vissza

Projektek

Kérjük, olvassa el projektjeinkről szóló leírásokat, és amennyiben támogatni kívánja az adott célt a projekt leírása alatt található „támogatom” gomb megnyomásával megteheti azt.

Köszönjük érdeklődését!

Nélkülözhetetlenek az új varrógépek!

folyamatban projekt

Gondoltad volna, hogy ezt a csodaszép ruhát a saját kezeikkel készítették a gyerekek? Az Iskolánk szabás-varrás szakosztályába járó diákok már egészen kiskoruktól fogva ismerik a varrógépeket és ami nagyon fontos, őszinte örömüket lelik a ruhakészítésben.

Afrikában ruhákat varrni olyan elismert és biztos szakma mint Magyarországon a mérnöki vagy programozói karrier. Így rendkívül fontosnak tartjuk Iskolánk szabás-varrás képzését, ami Kongóban sincs másképp: a szabás-varrás szakosztály az egyik legnépszerűbb tagozat a College Othniel-ben.

A varrás az a szakma, amelynek elsajátításával később biztos munkát találhatnak a gyerekek- arról nem is beszélve, hogy ez a készség már most lehetőséget teremt arra, hogy saját ruhát varrhassanak maguknak és szeretteiknek.

Iskolánk szabás-varrás szakosztályába  jelenleg 25-EN JÁRNAK. Persze mindenkinek nem lehet saját varrógépe, azonban MINDÖSSZE 3 DB VARRÓGÉP ÁLL A GYEREKEK RENDELKEZÉSÉRE. A régi taneszközök a nagy terheléstől egyre kevésbé működnek, s az eszközhiány miatt sok gyermeknek nem jut lehetősége a ruhakészítésre.

Alapítványunk sem a gyerekek veleszületett tehetségét, sem a varrás szükségességét nem szeretné figyelmen kívül hagyni, így az új tanévre 5 VARRÓGÉPET SZERETNÉNK VÁSÁROLNI A GYEREKEKNEK!

Egy varrógép ára 80 $, így összesen 400$-ra (mintegy 110 000 Ft-ra) van szükségünk az eszközök megvásárlására. Azonban amit a varrógépek által adhatunk a gyermekeknek – öröm, fejlődés és jövőkép- ennél sokkal többet érnek.Kérjük, segíts Te is a szabás-varrás szakosztály tehetséges gyermekeinek! Tegyünk az új eszközökkel egy hatalmas változást a kongói diákok életében!

Alapítványunk bármilyen összegű, eseti befizetést is szívesen fogad a gyerekek új varrógépeinek megvételéhez! Adományodat elutalhatod bankszámlaszámunkra (Magnet Bank 16200010-10039959), a következő közleménnyel: "varrógépek, Támogató neve". Az új varrógépek megvásárlásban bankkártyás fizetéssel is segíthetsz.

Köszönünk szépen minden segítséget!
Támogatom!