Vissza

Projektek

Kérjük, olvassa el projektjeinkről szóló leírásokat, és amennyiben támogatni kívánja az adott célt a projekt leírása alatt található „támogatom” gomb megnyomásával megteheti azt.

Köszönjük érdeklődését!

TÍZÓRAI PROJEKT!

folyamatban projekt

Az Alapítvány 15 éves évfordulóján elérkezettnek láttuk az időt, hogy belekezdjünk egy rég dédelgetett álmunk megvalósításába. Ez a TÍZÓRAI PROJEKT, aminek célja, hogy a kongói kisdiákok teli hassal vágjanak neki a tanulásnak. Kapcsolódj be Te is!

 Azt mondják, csak a nehéz vállalkozásokat érdemes megvalósítani, hiszen különös kapcsolat van a nehéz és az értékes között…

Az Alapítvány 15 éves születésnapján elkezdtünk egy rég dédelgetett álmunk megvalósításába. Ez a TÍZÓRAI PROJEKT, aminek próbahetét MÁJUS 22 és 26-A KÖZÖTT tartottuk iskolánkban. A próbahét keretein belül finom és laktató kukoricakását azaz bouillit osztottunk az óvodásoknak és az általános iskolásoknak. Kongóban csak naponta egyszer, esténként esznek az emberek, így hatalmas öröm volt látni iskolánkban a sereg mosolygós, jóllakott gyermeket.

Tekintsd meg Te is Alapítványunk Youtube-csatornáján a tízóraizó gyerekeket!

A kongói tanárok a próbahét sikerein felbuzdulva egészen a tanév végéig folytatták az étkeztetést, ami kiváló megerősítés arra, hogy a Tízórai projekt iskolánk életébe biztosan átültethető és kongói munkatársaink által önállóan is működtethető! 

S mintha minden körülmény minket segítene, júliusban egy másik fantasztikus hírt is kaptunk Kongóból. Kinti munkatársunk, Mariann, felkereste Kinshasa egyik legnagyobb kenyérsütő üzemét, a Pain Victoire-t, hogy ha lehetőségük van, támogassák a Tízórai Projektet. A tárgyalások olyan sikeresek voltak, hogy a kenyérüzem is mellénk állt és szeptembertől támogatni fogják a kezdeményezésünket!

Mit jelent ez pontosan? Az üzem HETENTE 3 alkalommal, 400 BAGETTET fog biztosítani a gyermekek tízóraiztatásához! A Pain Victoire gáláns adományával jelentősen közelebb kerültünk ahhoz, hogy a jövő tanévtől rendszeresíthessük az étkeztetést a legkisebbeknek. Hosszú távon pedig az a célunk, hogy mindenki részt vehessen a Tízórai Projektben!

Kapcsolódj be Te is ebbe a magával ragadó, és mérföldkőnek számító programba!

ALAPÍTVÁNYUNK HÁLÁSAN FOGADJA A FELAJÁNLÁSOKAT A TÍZÓRAI PROJEKT FOLYTATÁSÁRA! Adományodat elutalhatod bankszámlaszámunkra (Magnet Bank 16200010-10039959), illetve bankkártyás fizetéssel is támogathatod a gyermekek étkeztetését.
A közleménybe kérjük, a következőket írd bele: „Tízórai Projekt, Támogató neve".Kérdéseid lennének a Tízórai Projekttel kapcsolatban? Összegyűjtöttük számodra a legfontosabb tudnivalókat. 

Köszönjük az interjút és az akció megvalósítását kinti munkatársunknak, Mariannak!

Kérdés: HONNAN JÖTT A TÍZÓRAI PROJEKT ÖTLETE?

Mariann: Az ötlet már régóta megvolt, csak eddig még a megvalósításra nem került sor. Most, hogy az Alapítvány 15 éves évfordulóján több reformot is bevezetünk, úgy gondoltuk, megpróbálkozunk a Tízórai projekttel is!
________________________________________

K: MIKORTÓL INDULHATNA AZ AKCIÓ ÉLESBEN?

M: Ha tetszik a szülőknek és a gyerekeknek, illetve ha érkezik a projektre támogatás, akkor a jövő tanévtől rendszeresítenénk az étkeztetést.
________________________________________

K: MIK A FELTÉTELEI A PROJEKTNEK KONGÓBAN?

M: Egy étkeztetési projekt rengeteg tervezést, szervezést, pénzt és logisztikát igényel. Először is be kell szerezni az alapanyagokat, össze kell szervezni a munkát, illetve a szülők beleegyezése is kell a projekthez. Itt Afrikában nagyon sok betegséget el lehet kapni az étkezésen keresztül, így biztosra kell mennünk, hogy a gyerekek tiszta, rendes ételt kapnak.
________________________________________

K: KIK KAPTÁK A PRÓBAHÉTEN A TÍZÓRAIT ÉS KÉSŐBB KIK RÉSZESÜLHETNEK BELŐLE?

M: A próbahéten az ovisok, elsősök és a másodikasok kaptak enni. Hosszú távon mindenképp az a célunk, hogy mindenki részt vehessen a TÍZÓRAI PROJEKTBEN!
________________________________________

K: HOL KÉSZÍTIK EL AZ ÉTELT ÉS HOGYAN TÖRTÉNT A KIOSZTÁSA?

M: Az Árvaházban dolgozó hölgy illetve a tanárok készítik az ételt. A kicsik délelőtt vannak az iskolában, így a délelőtti szünetben, 10-kor került kiosztásra az étel. Itt általában este esznek, napi egyszer az emberek, így szinte minden gyerek úgy jön a suliba, hogy aznap még semmit sem evett… Az ételt az elsősök tantermében osztottuk ki, ott volt hozzá elég hely.
_______________________________________

K: NAGYJÁBÓL MENNYIBE KERÜL EGY ADAG ÉTEL?

M: Kásaszerű, laktató ételt azaz bouillit készítünk, amit itt nagyon szeretnek a gyerekek.
Úgy számoltunk, hogy egy adag étel körülbelül 550 kongói frankba kerül fejenként (1 dollár = 1400 frank), tehát egy gyermek már 160 FORINTBÓL TÍZÓRAIZHAT.
Így azt üzenném a régi és új támogatóknak, hogy ha lehetőségük van, mindenképpen kapcsolódjanak be a programba!

Támogatom!

Kapcsolódó aktuális Tekintse meg a projekthez kapcsolódó aktuálisokat

Máris tízóraiznak a gyerekek! :)

2018. február 20.

Tavaly novemberi sikeres kampányunk és kedves adományozóinknak hála néhány hete ismét elindult a Tízórai projekt kongói iskolánkban! A gyerekek jóllakottak és boldogabbak, mint valaha! További információk

HATALMAS KÖSZÖNETTEL TARTOZUNK NEKTEK! :)

2017. november 24.

November 7-én kongói diákjaink tízóraijára gyűjtő kampányba kezdtünk a NIOK Alapítvány segítségével. Nem várt, álomszerű és megindító siker ért minket. Nem csak összegyűlt, de segítségeteknek hála jóval túl is szárnyaltuk a megálmodott összeget. Nagyon szépen köszönünk minden segítséget! További információk

Tízórai projekt az adjukossze.hu-n!!

2017. november 07.

HALLOTTATOK MÁR A WWW.ADJUKOSSZE.HU-RÓL? A mai napon a NIOK alapítvány jóvoltából ÚJRA ELINDÍTJUK A TÍZÓRAI PROJEKTET EZEN A LENYŰGÖZŐ OLDALON! Arra GYŰJTÜNK, hogy kisdiákjaink januártól ismét tízóraizhassanak kongói iskolánkban! Te is segítesz? További információk

A szomszéd gyerekek is segítenek

2017. augusztus 25.

Míg diákjaink a nyári órákon élesítik elméjüket, addig a környékbeli gyerekek is szívesen töltik szabadidejüket a College Othnielben. Nézzétek csak, nemrégiben miben segédkeztek! További információk

Kiváló elsőseink ünnepe

2017. július 20.

Hangos üdvrivalgástól zengett pár napja a College Othniel, és nemhiába! A legügyesebb elsősöket éljenezte az egész iskola! További információk