Vissza

Projektek

Kérjük, olvassa el projektjeinkről szóló leírásokat, és amennyiben támogatni kívánja az adott célt a projekt leírása alatt található „támogatom” gomb megnyomásával megteheti azt.

Köszönjük érdeklődését!

Beszereztük az új varrógépeket!

befejezett projekt

Fantasztikus hírt szeretnénk megosztani veletek! Nem egész 3 hónapja kezdtünk bele az adománygyűjtésbe, ám máris megvehettük a varrógépeket a gyerekeknek! Szeretnénk megköszönni Nektek!

Mint tudjátok, tavaly iskolánk szabás-varrás szakosztályába 25 diák járt, ennek ellenére mindössze 3 db varrógép állt a gyerekek rendelkezésére. A régi taneszközök a nagy terheléstől egyre kevésbé működtek, s az eszközhiány miatt sok gyermeknek nem jutott lehetősége a ruhakészítésre…

Pedig gyönyörű ruhákat készítenek a gyerekek, igazi kis tehetségek!

Ahogy teltek a hetek, arra lettünk figyelmesek, hogy csak gyűlt és gyűlt az adományösszeg, míg néhány héttel ezelőtt szinte nem is hittünk a szemünknek: összegyűjtöttétek a 110. 000 forintnyi adományösszeget, így megvehettük a gyerekeknek az 5 új varrógépet. Nem lehetünk elég hálásak nektek!

Nem is hagytunk sok pihenőt a varrógépeknek, máris felavattuk őket szeptemberi Nyílt napunk keretében. A gyerekek élvezettel próbálgatták az új taneszközöket, s mi is büszkén mutattuk meg őket a kilátogató szülőknek.

Afrikában ruhákat varrni olyan elismert és biztos szakma, mint Magyarországon a mérnöki vagy programozói karrier, így boldogok vagyunk, hogy ekkora előrelépést érhettünk el iskolánk szabás-varrás képzésében.
Kiemelten köszönjük a segítséget azon Támogatóinknak, akik hozzájárultak a projekthez. Csodálatos érzés ilyen gondoskodó háttérrel elkezdeni a 2017/18-as tanévet :)!A Varrógép Projekt ugyan befejeződött, azonban Te is sok mindenben segíthetsz!
Kapcsolódj be egyéb projektjeinkbe vagy fogadj örökbe egy kongói gyermeket!