Támogass most!

Adó 1% felajánlás

Kérjük, támogasd személyi jövedelemadód 1%-ával az Afrikáért Alapítványt! Varázsoljunk együtt mosolyt az afrikai szegény gyermekek arcára!

Kérjük, támogasd személyi jövedelemadód 1%-ával az Afrikáért Alapítványt!
Fakasszunk együtt mosolyt az afrikai szegény gyermekek arcán!

Adószámunk: 18696169-1-43

Kinek?

Azoknak az Afrikában élő gyerekeknek, akiknek a vágyaik ugyanazok, de a lehetőségeik nem!

Az Afrikáért Alapítvány a Kongói Demokratikus Köztársaságban, Tanzániában és Etiópiában biztosít színvonalas oktatást óvodától a középiskoláig, kreatív foglalkozásokat és a helyi igényeknek megfelelő szakképzéseket szervez.

Kongóban tíz gyermekből csupán hat járhat iskolába, Tanzániában tíz gyermekből átlagosan nyolc gyermek kezdi el az általános iskola első osztályát. Mindkét országban tíz diákból csupán kettő fejezi be a felső tagozatot. A szakképzés és a magasabb szintű tanulmányok hiányában a foglalkoztatási lehetőségeik rendkívül korlátozottak.

A megfelelő oktatás a nyomorból való kitörés alapfeltétele. Mi ezt szeretnénk biztosítani az afrikai szegény családból származó gyerekek számára. Intézményeinkben térítésmentesen, vagy kedvezményesen tanulhatnak és esélyt kapnak egy jobb életre.

Miért?

A fejlesztésekre irányuló projektjeink megvalósításához szükséges alapokat az 1%-os felajánlásokból tudjuk biztosítani, valamint meglévő intézményeinket is ezekből az adományokból működtetjük. Adód 1%-ának felajánlásával minimum egy afrikai diák tandíját biztosíthatod, vagy fedezheted egy árvaházunkban lakó árva egy havi étkezését.

Az Európai Unió és a Magyar Külügyminisztérium fennállásunk óta többször is bizalmat szavazott nekünk, hiszen mobilitási és önkéntes projektjeinket, valamint iskolabővítési projektünket is finanszírozta.

Facebook oldalunk mindennap frissül, és hírt adunk a legújabb eredményeikről. Weboldalunkon összefoglaló cikket jelentetünk meg minden olyan fejleményről, amelyhez támogatóink hozzájárultak. Galériánkban megtekintheti eddig sikereinket és a jövőben is követheti, mire fordítjuk a felajánlásokat.

Hogyan?

Az Afrikáért Alapítvány non-profit szervezetként 1%-os felajánlásokat fogadhat. Adóbevallása készítésekor a megfelelő nyomtatványon fel kell tüntetni az Afrikáért Alapítvány adószámát: 18696169-1-43.

Ezt leadhatja munkáltatójánál vagy az illetékes adóhatóságnál.

Legegyszerűbben az ESZJA oldalon keresztül lehet megtenni a felajánlást.

Az SZJA 1% beadásához szükséges és hasznos dokumentumok letölthetőek itt:

RENDELKEZŐ NYILATKOZAT

ÚTMUTATÓ A RENDELKEZŐ NYILATKOZAT LEADÁSÁHOZ

ILLETÉKES ADÓHIVATALOK LISTÁJA

HÁLÁSAN KÖSZÖNJÜK!Afrikáért Alapítvány 2018. Minden jog fenntartva