2019 őszén megkezdte egyetemi tanulmányait két szeretett árvánk, Isaac és Denzu! A két fiú 2008 óta a La Providence árvaház lakója, 2018-ban elsőként szereztek érettségit árváink közül, sőt, tavaly informatika- és angolkurzuson vettek részt és jogosítványt is szereztek!

Mindketten a Nemzeti Pedagógiai Egyetemre járnak (Université Pédagogique Nationale UPN), és nagyon hálásak a továbbtanulás lehetőségéért. Isaac így ír az egyetemen tapasztaltakról:

„Isaac vagyok, jelenleg az UPN Társadalomtudományi, Társadalompolitikai és Adminisztrációs Karának nemzetközi tanulmányok szakán tanulok Kongóban. Az egyetemista lét sokban különbözik a középiskolás élettől. Megsokszorozott erőfeszítés és áldozathozatal szükséges az előbbre jutáshoz. Önállóan kell kutatnunk, meg kell venni a tankönyveket és nagyon korán kell kelni ahhoz, hogy elkerüljük a közlekedési dugókat. Több mint 500 diákkal tanulunk egy előadóteremben. Vannak tanköreink is, hogy jobban megértsük az órán tanultakat, mert sok az olyan tárgy, ami középiskolában még nem volt. Most a vizsgaidőszak közepén járunk.” 

Denzu, másik árvánk pedig az Agrártudományi Karon tanul, hogy agrármérnök lehessen belőle.

„2019. október 15-én léptem be először az előadónkba, egy hatalmas terembe sok paddal, amilyet korábbi tanulmányaim során még sosem láttam.
Ezeket tanácsolták, mikor elkezdtem az egyetemet.

1. Légy intelligens!
2. Ismerkedj meg az oktatókkal és a gyakorlatok vezetőivel!
3. Légy kíváncsi és bátor!

Ezeknek a mondatoknak nagy hasznát veszem azokban a pillanatokban, amikor tehetetlennek érzem magam. És tudom, hogy a Jóisten megsegít majd, hogy valóra válthassam az álmaimat. Őszintén köszönöm mindenkinek, aki támogat pénzügyileg és erkölcsileg egyaránt egyetemi tanulmányaim során.”Sok szerencsét kívánunk árváinknak, hogy sikerrel vegyék az egyetem nehézségeit is, csakúgy, mint egykori diákunk, Dr. Tshava, aki ma már orvosként praktizál.

Dr. Tshava rendelőjét itt támogathatod, itt pedig további diákoknak segíthetsz álmaik elérésében. Csatlakozz Te is diáktámogatóink közé! Köszönjük!