Augusztus 9-én Gyergyószentmiklóson, a Pro Art Galériában került megrendezésre az Egy est Afrikáról  elnevezésű rendezvény, amelyen az Afrikáért Alapítvány képviseletében  elnökünk France Mutombo is részt vett.

Az esemény annak a céljából jött létre, hogy France Mutombo, és az est másik vendége, Vass Kinga, elmeséljék tapasztalataikat és élményeiket az általuk megélt kongói misszióról, amelynek során egy 10 fős család házának felépítésében vettek részt a Teremtsünk Biztos Lakhatást projekt keretében. Ezen kívül, a majdnem teltházas rendezvényen, a  közönség hallhatott még az Alapítvány munkájáról, illetve arról, hogy az önkéntes munkának milyen szépségei vannak, és hogy egy kis segítséggel mennyivel jobbá is tudják tenni az önkéntesek egy ember életét.

A misszióról készült filmet YouTube csatornánkon megnézheted!

A jelenlévők közül mindenki nagy érdeklődéssel hallgatta mind a kongói útról és az ott látottakról, mind az Alapítványról szóló beszámolót. Az előadás sikerességét nem csak a sok érdeklődő arc igazolja, hanem az is, hogy az est végére újabb támogató szülők kapcsolódtak „Fogadj örökbe!” programunkhoz, így 7 gyermek örökbefogadó szülőre lelt. Afrikai kézműves termékeink is népszerűek voltak, és sokan még önkéntesnek is jelentkeztek, hogy ők is hozzájáruljanak az Afrikáért Alapítvány munkájához.


Örömmel üdvözüljük új ismerőseinket és támogatóinkat, azok körét, akik figyelemmel kísérik majd az Afrikáért Alapítvány tevékenységét. Kiemelt célunk továbbra is az, hogy minél több afrikai kisgyermeket karolhassunk fel, támogató szülők segítségével!