A Teremtsünk Biztos Lakhatást programunk keretében októberben a Lauder Javne Zsidó Közösségi Óvoda, Általános Iskola, Középiskola és Zenei Alapfokú Művészeti Iskola negyedikes diákjainál jártunk.

Elnökünk, France Mutombo és kollégánk, Takács Emőke egy izgalmas és színes előadás keretében meséltek a gyerekeknek a Fenntartható Fejlődési Célokról, arról, hogy ők maguk is aktívan tehetnek a szűkebb és tágabb környezetük jobbá és fenntarthatóvá tételéért. Az előadáson sok szó esett arról is, hogy az afrikai nagyvárosokban, köztük Kinshasában a városodás hatalmas léptekkel halad és legtöbb új beköltöző fejletlenebb városrészekbe, szegénynegyedekbe telepszik le. A világon közel 1 milliárd ember él nyomornegyedekben, ahol lakhatásuk teljesen bizonytalan, nincs áramellátás, nem férnek hozzá a megfelelő minőségű ivóvízhez, vagy közegészségügyi ellátáshoz sem.

Persze jutott idő játékra is. Egy nigériai táncot, a harci elefánt táncát próbálhatták ki a gyerekek, amit nagy beleéléssel és örömmel tanultak meg!

Az előadásról mi sem távoztunk üres kézzel: az osztályok cipőket és tanszereket gyűjtöttek. Három hatalmas doboz adományt kaptunk és oszthatunk szét őszi humanitárius turizmus utunkon! Az adományokat ezúton is köszönjük!

Amennyiben ismersz olyan iskolát, vagy osztályt, amely érdeklődhet ilyen és ehhez hasonló előadások iránt, vedd fel velünk a kapcsolatot a biztoslakhatas@afrikaert.hu címen.