Örömmel osztjuk meg Veletek, hogy az Afrikáért Alapítvány 30 millió forintos támogatást kapott a Hungary Helps-től, melyet a College Othniel és az ahhoz kapcsolódó termelőközpontok fejlesztésére fogunk fordítani!

Alapítványunkat még 2019 elején érte az a megtiszteltetés, hogy Azbej Tristan, az üldözött keresztények megsegítéséért és a Hungary Helps Program megvalósításáért felelős államtitkár és Böjte Csaba egy kongói misszió során meglátogatta intézményünket. A látogatás és az iskola helyszíni szemrevételezése döntő szerepet játszott abban, hogy munkásságunkat támogatásra érdemesnek ítélte a Hungary Helps. Iskolánkat korábban is támogatta a magyar állam, 2013-ban a KKM 10 millió forintot adományozott a további fejlesztésekre.

Mint azt bizonyára tudjátok, a College Othniel Kinshasa egy 54 000 fős szegénynegyedében biztosít színvonalas oktatást a gyermekeknek, és készíti fel őket egy önálló és független életre. Ennek keretében indítjuk most útjára a „New College for Life” nevet viselő programunkat, melyben a diákok már a középiskola falai között elsajátíthatják a későbbiekben a megélhetésükhöz szükséges szakmákat. Így a már jelenleg is üzemelő informatika-szaktanterem mellé egy korszerűbb gépterem és a szabás-varrás fortélyainak helyet adó műhely is berendezésre kerül. Ezeknek a műhelyeknek ad majd otthont a College Othniel második emelete. Az újonnan felhúzott emeleten természetesen újabb tantermek is helyet kapnak majd, hogy minél több diáknak megadhassuk a tanulás lehetőségét!


Az így megszerzett tudást a főutcán bérelt üzlet- és oktatóhelyiségben értékesíthetik a fiatalok, itt lehet majd vásárolni a szabás-varrás műhely késztermékeiből, igénybe venni a diákjaink gépíró-titkári munkáját, vagy épp informatikai oktatásban részt venni. Az ebből származó bevétel segítséget nyújt a fiataloknak a minél jobb életkezdési kilátásokhoz, lehetővé teszi a műhelyekbe fektetett pénz megtérülését és további fejlesztésüket. A továbbiakban újabb kurzusok bevezetését tervezzük, melyek piacképes és értékes szaktudással járulnak hozzá a diákok képzéséhez. A tanfolyamokhoz szükséges szakmai hátteret terveink szerint a Hungary Helps-szel közösen kidolgozott önkéntesküldő programunk keretében  kiutazó magyar szakemberek fogják biztosítani.

A projekt részletes leírása ide kattintva érhető el.

Köszönjük a Hungary Helps bizalmát, és a munkánkhoz nyújtott nagylelkű támogatást!