A nyár elején felkeresett minket egy rendkívül talpraesett és céltudatos magyar srác, aki tanzániai önkéntes útjára készült saját szervezésben. Ádám egy arusha-i iskolában tanította a kintieket és nagyon örültünk, amikor elfogadta a meghívást, és diákjainkat is meglátogatta a közeli Green Eden-ben.

A namangai gyerekekhez ritkán érkeznek vendégek, ezért Emmanuel és a diákok Ádám fogadására már hetekkel előtte izgatottan készültek. A köszöntő énekek és bemutatkozás után a bátrabbak körbevették a fiút és megmutatták neki a tantermeket.

Köszöntik önkéntesünket a Green Eden-ben

Most mi is körbevezetünk titeket a Green Eden-ben, Ádám élményei és szép fényképei segítségével :).

Az iskola ahogy látjátok, nagyon jól felszerelt, színes táblákkal és berendezésekkel van tele. Ádám épp a matekórába pillanthatott bele, ami után a nap legjobban várt része, a közös játék következett. :)

Tanítás a Green Eden-ben

Míg a gyerekek fociztak vagy röplabdáztak, Emmanuel felesége, Mary megfőzte az ebédet. Miután elkészül az étel, mindenki csendben letepeledik az ebédhez. A legtöbb gyermek nagyon szerény körülmények között él, ezért van, akinek ez az egyetlen napi étkezése. Miután a gyerekek megebédelnek, még lófrálnak egy kicsit az udvaron, aztán mindenki hazamegy.

Ebéd a Green Eden-ben

Ádám is hazatért azóta Magyarországra, a következő élményekkel:


„Nagyon aranyosak voltak, jól szervezett az iskola, pont ilyet kerestem magamnak, legközelebb ide jövök :).  Emmanuel folyamatosan mosolygó, kedves minden gyerekkel. Több, mint 200 gyerek van itt, de fegyelmezettek, tisztán tartják a környezetet, és szépen beszélnek angolul.”

Emmanuelék szintén nagyon örültek a találkozásnak, és a jövőben is szeretettel fogadnak minden önkéntest a Green Eden-ben! Mi pedig ezúton is nagyon köszönjük Ádámnak a felvételeket, amelyekkel azóta sok kedves támogatónkat megörvendeztethettünk.

Gyerekek a Green Eden udvarán

Ádám a látogatása során egy videót is készített, ahol megismerhetitek az általunk pártfogolt 41 tanzániai gyermeket. Többen várnak még örökbefogadó szülőre, így ha lehetőségedben áll, kérjük, fogadd örökbe valamelyiküket! Köszönjük szépen!