Az Afrikáért Alapítvány non-profit szervezetként 1%-os felajánlásokat fogadhat. Adóbevallásod készítésekor a megfelelő nyomtatványon fel kell tüntetned az Afrikáért Alapítvány adószámát: 18696169-1-43. Ezt leadhatod munkáltatódnál 2020. május 10-ig (lezárt borítékban), vagy 2020. május 20-ig az illetékes adóhatóságnál. Legegyszerűbben az ESZJA oldalon keresztül lehet megtenni a felajánlást. Az SZJA 1% beadásához szükséges és hasznos dokumentumok megtalálhatók az alábbi oldalon, az 1+1% részhez görgetve!

 HÁLÁSAN KÖSZÖNJÜK!

 Az adó 1 %-ának felajánlása adómentesnek számít.

Adjunk 1% esélyt egy élhetőbb, egészségesebb jövőért!

Kiknek?

Azoknak az Afrikában élő gyerekeknek, akiknek a vágyaik ugyanazok, de a lehetőségeik nem!

Az Afrikáért Alapítvány a Kongói Demokratikus Köztársaságban, Tanzániában és Etiópiában biztosít színvonalas oktatást óvodától a középiskoláig, valamint kreatív foglalkozásokat és a helyi igényeknek megfelelő szakképzéseket szervez. Nagy álmunk, hogy az oktatás és szociális ellátás mellett minél előbb biztosítsuk az egészségügyi alapellátáshoz való hozzájutást is minden általunk felkarolt gyermek és családja számára. Ennek megvalósítása érdekében 2019 tavaszán kialakítottunk egy orvosi rendelőt Dr. Tshava Tona számára a kongói iskolánk és árvaházunk berkein belül. Tshava doktor, aki árvából vált fiatal orvossá a prevenciós előadások mellett rendszeres szűrővizsgálatokat is végez volt iskolájában, a College Othnielben. 

Gondoltad volna, hogy Kongóban minden második gyermeknél jelentkeznek a malária tünetei, de csupán a lakosság 20%-a jut egészségügyi ellátáshoz? Elszomorító tény, hogy 1000 betegre sajnos átlagosan csak 1 szakorvos jut az országban. Az egészségügyi intézmények fizikai és higiéniai állapota nem megfelelő, a prevenció és a szemléletformálás nem kap elég hangsúlyt. A szubszaharai régió, így a Kongói Demokratikus Köztársaság is kiemelten érintett a fertőző betegségek szempontjából. Az afrikai HIV fertőzöttek 70%-a ebben a térségben él. 

Adód 1%-ának felajánlásával most Te is tehetsz a helyzet javítása érdekében! Segítsd volt diákunk, dr. Tshava munkáját, annak érdekében, hogy több mint 500 kongói diákunk egészségesen és biztonságban tanulhasson kongói iskolánkban!

Miért az Afrikáért Alapítványnak ajánljam fel adóm 1%-át?

Eredményeink számokban

  • 152 projekt
  • 5 országban
  • 1013 önkéntes
  • 10 102 támogató

Eredményeink értékekben

Sokszor azt gondoljuk, hogy a legnagyobb eredményeket a számok mutatják meg, de több mint 17 éves munkánk során rájöttünk, hogy az Afrikáért Alapítvány legnagyobb eredményei az emberi életek megváltozásában mérhetőek fel. Amikor rájövünk, hogy sok diákunk és árvánk olyan szemétleváltáson ment keresztül és olyan értékeket kaptak, mint a közösségük és más rászoruló társaik iránti érzett felelősség és tudatosság, akkor nagyon büszkék vagyunk!

Honnan tudom, hogy felajánlásom a megfelelő helyre kerül?

Facebook oldalunk minden nap frissül, weboldalunkon pedig hírt adunk hazai és afrikai tevékenységünkről, eredményeinkről. Galériánkban megtekintheted eddigi sikereinket és a jövőben is követheted, mire fordítjuk a felajánlásokat.

Hogyan tudom felajánlani 1%-omat?

Az SZJA 1% beadásához szükséges és hasznos dokumentumok megtalálhatóak az alábbi oldalon, az 1+1% százalék részhez görgetve! Legegyszerűbben az ESZJA oldalon keresztül lehet megtenni a felajánlást. Papír alapú adóbevallásod készítésekor a megfelelő nyomtatványon kell feltüntetni az Afrikáért Alapítvány adószámát: 18696169-1-43.Ezt leadhatod munkáltatódnál 2020. május 10-ig (lezárt borítékban), vagy 2020. május 20-ig az illetékes adóhatóságnál.

Adjunk 1% esélyt egy élhetőbb, egészségesebb jövőért!