A Kinshasai Pedagógiai Egyetem (UPN) harmadéves hallgatója, Andre Mutuale, gyakran visszatérő szereplője híreinknek, ami jól mutatja, mennyi minden miatt lehetünk büszkék rá. 

Andre kőtörés közben

A szegény, kőtörésből élő családból származó Andre alapítványunk iskolájában, a kinshasai College Othniel Általános és Középiskolában érettségizett, majd saját motivációjának és tehetségének, és ezt látván lelkes támogatóinak köszönhetően megkezdhette egyetemi tanulmányait. Jelenleg kereskedelem és közigazgatás szakon tanul, álma, hogy könyvelő lehessen. Amellett, hogy továbbra is segít családjának a munkában, angolt tanít volt középiskolájában és egyéb önkéntes feladatokat is elvállal, hogy visszaadhassa egy kicsit a gondoskodást.


Büszkén jelentjük nektek, hogy Andre álmai megvalósításához egy újabb nagy lépést tett – elvégezte élete első szakmai gyakorlatát. A fiú egy hónapot dolgozott a kongói Közlekedésért és Kikötőkért Felelős Kereskedelmi Társaságnál, amiről örömmel számolt be nekünk levelében.

Feladata a számlák kezelése volt a társaság kinshasai kikötőért felelős részlegén. Saját elmondása szerint a munka nem volt könnyű, de nagyon sok hasznos tapasztalatot szerzett, főként adóügyekkel kapcsolatban, és arról, hogy milyen egy nagy cégnél dolgozni.

Így tehát Andre már munkatapasztalattal a háta mögött folytatja könyvelői tanulmányait. Levelében azt is megosztotta velünk, hogy bár nem tudni mit hoz a holnap, bárhol adódik munkalehetőség, mindenképp elvállalja, de legszívesebben majd egy bankban dolgozna. Büszkeségünk, Andre

Előtte azonban még be kell fejeznie egyetemi tanulmányait, ami állami támogatás hiányában komoly összegekbe kerül. Ezért, ha teheted, járulj hozzá te is Andre sikertörténetének beteljesüléséhez!

Az ő szavaival zárva: „Millió köszönet, Isten áldjon titeket!