Ha követed Alapítványunkat és diáktámogatási programunk híreit, biztos többször olvastad Denzu, Isaac és Rigean nevét, büszkeségeinkét, akik tavaly elsőként érettségiztek kongói árváink közül.

A három fiatal akkor zavartan mesélt kongói kollégánknak, mik szeretnének lenni a jövőben. Hogy kiforrott döntést hozzanak és addig is hasznos készségekhez jussanak, az elmúlt évben angol- és informatika tanfolyamra, majd autósiskolába járattuk árváinkat.

Árváink az autósiskolában

Most viszont elérkezett az idő! Denzu menedzsmentet, Isaac nemzetközi tanulmányokat fog hallgatni novembertől a helyi egyetemen. A vállalkozó szellemű Rigean pedig telefonkabin-üzletet szeretne nyitni Kinshasában.
Egykori diákunk, Patrick Kayende is hasonló utat járt be: egy kis telefonos standból sikeres vállalkozást hozott létre, majd annyira eredményes lett az üzlet, hogy feleségével azóta 6 árvát nevelnek, gyermekeik mellett. Ő lesz a mentora Rigean-nek.

Denzu és Isaac mellett pedig egy újságírónak készülő lány, Matondo Nzita is elkezdi az egyetemet. Mind a három tanulót pártfogolhatod Fogadj örökbe menüpontunkból, igazán nagy szükség lesz minden segítségre!

Ha pedig örömmel elindítanád Rigean vállalkozását, feltétlenül keress minket a tulner.viola@afrikaert.hu címen. Köszönjük szépen!

Matondo és árváink