Kollégái, barátai és támogatói körében, csodás baráti hangulatban telt Dr. Tshava Tona búcsúestje.

Megható élmény volt együtt látni mindazokat, akiket mélyen megérintett Tshava története, és hallani a rengeteg bátorító jókívánságot.

Az elmúlt közel másfél évben Tshava rengeteg hasznos szakmai tapasztalatra és személyes élményre tett szert Magyarországon. Ne feledjük, hogy egy olyan országból érkezett, ahol az infrastruktúra, az életszínvonal, az orvosi ellátás és higiénia összehasonlíthatatlanul elmaradott az Európai viszonyokhoz képest. Belecsöppent egy ”másik világba” és példásan megállta a helyét. Három kórházban is dolgozott, műtétekben végzett asszisztensi munkát és folyamatosan növelte gyakorlati tudását.

A búcsúesten a személyes apróságok mellett rengeteg hasznos orvosi kelléket és műszert is kapott, többek között egy mikroszkópot is. Nagy mennyiségű kézfertőtlenítő és felületfertőtlenítő felajánlás érkezett továbbá a Hartmann cégtől, aminek sterilliumja alapvető kellék a magyarországi műtőkben. Hálásan köszönjük a felajánlást!

Hazatérte után Tshava többek között iskolánkban, a College Othniel-ben fog dolgozni iskolaorvosként, ahol terveink szerint egy külön termet fogunk elkülöníteni és orvosi rendelőnek berendezni, színvonalas eszközökkel felszerelni számára.

Ahogy azt a rendezvényen elnökünk France Mutombo is elmondta, annak érdekében, hogy megfelelő anyagi biztonságban végezhesse orvosi munkáját Kongóban, hamarosan létrehozunk egy támogatható ,,Tshava alap”-ot. Kövess minket Facebookon és honlapunkon, hamarosan jelentkezünk a részletekkel!

Továbbra is várjuk azonban a támogatásokat nagyszabású klinikaépítési projektünkre, melyhez csatlakozni  itt tudsz.

A minél hamarabbi viszontlátásig kívánunk Tshavának rengeteg erőt, áldást és egészséget kongói orvosi munkájához!

A rendezvényről készült fotókat Facebook oldalunkon és hamarosan galériánkban is megtekintheted!