Bodó Kati önkéntesünk, többszörös humturistánk, már korábban is beszámolt arról, hogyan lett afrikai családja Kongóban.

Kati fiaként tekint Andréra és folyamatosan támogatja a családot, nem csak anyagi támogatással, hanem szakmai tanácsokkal is. Ugyanis Kati segítségével André és családja már két kisboltot is üzemeltet Kongóban, ebből fedezve a család napi betevőjét.

André, kőtörő családba született, nagyon szegény környezetben nevelkedett, azonban az Afrikáért Alapítvány támogatóinak hála lehetősége nyílt arra, hogy megkezdje egyetemi tanulmányait Kongóban. 

André 2017-ben azt üzente nekünk, hogy bízik Isten segítségében és hogy kitartó küzdelemmel, családjával egyszer túl fognak lendülni a nehézségeken. Hiszen ismeritek az idézetet: „Az élet egy malomkő. Tőlünk függ, hogy felőröl, vagy csak megcsiszol-e.” 

És így is lett! Bodó Kati bekapcsolódott a fiú támogatásába és szívügyeként tekintett a család boldogulására is. Ennek köszönhetően már két Katalin bolt is megnyitásra került, amely megélhetést ad a családnak, hosszú idő után már nem éheznek. 

Sajnos a koronavírus okozta helyzet a Mutuele családot is érintette. André egyeteme határozatlan időre bezárt, és a kisboltokba is kevesebben vásároltak. A jó hír azonban az, hogy úgy tűnik túl vannak a nehezén!

A család  kisboltjai túlélték ezt az időszakot, és annyi bevétel mindig volt, hogy enni tudjon a család. André egyeteme augusztus 10-én újraindul, így 3-4 hónap pótlás után André államvizsgázhat!  A szakdolgozatát folyamatosan készíti és már nagyon várja az államvizsgát, mi is nagyon drukkolunk neki!

Kati és André már közösen terveznek a jövőre nézve, a 2020-as évre a következőket tervezik, írja Kati:

  • Természetesen a legfontosabb, hogy André leállamvizsgázzon és meglegyen a diplomája

  • Kati és André története egy igazi csoda, büszkék vagyunk arra, hogy “Fogadj örökbe!” Támogatási programunk lehetőséget adott a kapcsolat elindulására.