Regi és Bobó egy izgalmas Tanzániában töltött hónap után nemrég szerencsésen visszaérkeztek Budapestre. Elmondásuk szerint egyelőre még próbálnak visszazökkenni az itthoni hétköznapokba, de már most nagyon hiányzik nekik Namanga.

Amellett hogy rengeteg hasznos adományt vittek ki a Green Eden iskolába, az elmúlt hónapban a tanításba is besegítettek a helyi tanároknak. A nagyobbacskáknak angol, a kisebbeknek pedig kreatív rajzórákat tartottak. A legnagyobb kihívást sokszor az jelentette, hogy ami ez egyik diáknak magától értetődő volt, az a másiknak teljesen idegen és ismeretlen. A gyerekek sokszor teljesen más háttérrel és ismerettel rendelkeznek az életről. Egy példa a sok közül, hogy néhányan még soha nem interneteztek, míg mások már rengeteg különböző dologgal megismerkedtek a világhálón. A nehézségek ellenére nagyon jóba lettek a gyerkőcökkel, amit ezen a csodás élmény-videón is láthattok:

Ahogy azt a felvételeken láthatjátok, Regi és Bobó egy teljesen másik világba csöppentek bele, ahol a számunkra európaiaknak megszokott magától értetődő dolgok sokszor fájó módon hiányoznak. Azért a mi ”világunkból” is vittek egy kis ízelítőt, szó szerint; az alábbi képen épp egy nagy adag gulyás leves mellett áll büszkén Regi:

Mint azt sokan tudjátok, namangai utazásuk legfontosabb célkitűzése lett egy kút létrehozása a Green Eden iskola közvetlen közelében. A projekt csodálatosan halad, de még mindig hiányzik 3000 Font azaz mintegy 1 millió forint az álom megvalósításához. Ha szimpatikus számodra kezdeményezésük, itt csatlakozhatsz: https://www.gofundme.com/furjunk-kutat-well-drilling-for-a-greener-eden

És hogy miért van égető szükség a kútra? Az alábbi kollázs magáért beszél:


Bárhogy is igyekszünk nektek átadni Regi és Bobó élményeit, egy személyes élménybeszámolóhoz természetesen egyik cikkünk sem fogható. Tartsatok Regivel és Bobóval április 5-én 18:30-tól a Görbe Bögrében! Facebook esemény: https://www.facebook.com/events/404093550406015/

Ha pedig támogatnád a gyerkőcök valamelyikét, ITT kapcsolódhatsz be a támogatásukba!