Az elmúlt hónapok világszerte kihívást jelentettek az egészségügyi dolgozók számára. Nincs ez másként Dr. Thsava rendelőjében sem, ahol a különböző panaszokkal érkező betegek mellett, a járványra való felkészülésre, egészségügyi csomagok kiosztására, prevenciós kampányokra is kiemelt figyelmet kellett fordítani az utóbbi időben.

Iskolánk orvosa augusztus hónapban 33 beteget látott el sikeresen rendelőjében, emellett sor került a COVID-19 és a malária elleni gyógyszerek kiosztására és prevenciós tanácsadásra is.

Szeptemberben megkezdődött az árvák és támogatott gyermekek kivizsgálása, különös tekintettel a vizsgázó diákokra és tanáraikra. Fontos, hogy az iskola újra nyitásakor a diákok is megfelelő higiéniás ismeretekkel rendelkezzenek, amely elengedhetetlen része a megelőzésnek. Ehhez Dr. Thsava – aki beszámolója végén a magyar támogatókról sem feledkezett meg – megfelelő védőeszközöket és tudást biztosított számukra:

„Nem fejezhetjük be rövid beszámolónkat anélkül, hogy őszinte köszönetünket fejezzük ki támogatóinknak, akik segítettek minket, különösen a Covid-19 alatti időszakban, elérhetővé téve közösségünk számára a védekezéshez szükséges eszközöket, valamint malária elleni gyógyszereket.

Isten áldjon meg Benneteket a nekünk nyújtott támogatásért.”

Dr TSHAVA TONA GUELORD

 

Adományoddal Te is segítheted volt diákunk, Dr. Tshava munkáját, hogy több mint 500 kongói diákunkat és családjukat egészségben és biztonságban tudjuk. További részletekért kattints ide.