Ha követed eseményeinket, biztosan hallottál már dr. Tshaváról, Alapítványunk legelső diplomásáról. Tshava miután elvégezte a kongói orvosi egyetemet, másfél évet töltött velünk Magyarországon és több hazai kórházban végzett segítő, megfigyelő munkát.

Tshava aztán idén májusban visszatért Kongóba, és egy kedves támogatónk, Béres János segítségével átadásra kerülhetett Bethesda Plus névre keresztelt rendelője.

Tshava a rendelőben

Itt tudott elkezdeni dolgozni fiatal orvosunk, ellátva diákjainkat és árváinkat. Most, hogy újra folyik a tanév a kongói iskolában, Tshava megtartotta első prevenciós előadásait és a vizsgálatokat is. Míg nekünk talán természetes, hogy gond, rossz sejtés esetén vagy rutinvizsgálat keretében elmehetünk egy orvoshoz, a kongói családoknak még meg kell szokniuk, hogy van egy ember, aki ellátja, megvizsgálja őket, ráadásul mindezt gondos odafigyeléssel, ingyen.

Vizsgálják a gyerekeket

Biztosan tudod, hogy egészségügyi munkánk terén egy komplex, saját klinika felépítése Alapítványunk végső célja. Addig is, míg összegyűlik a pénz, ahogy Elnökünk fogalmazta, Klinika projektünket GPS-módra állítottuk, újraterveztük az utat. „Az álmaidról ne mondj le, csak tervezd újra őket alázatosan, ha akadályba ütköztél.” Most kicsiben megszerezzük a tapasztalatokat, hogy majd ezeket beépítsük a nagyba, amikor meglesz annak az ideje. A Jó Isten megmutatja, hogyan működtessünk először egy rendelőt, mielőtt megszületne a klinika.

Köszönjük minden támogatónknak, akik segítették, segítik a rendelő megvalósulását, Tshava munkáját! Semmiképp sem szeretnénk abbahagyni  a kinti gyógyítást, ám ehhez a te segítségedre is szükségünk van. Kérjük, támogasd doktorunk munkáját, akár havi támogatásoddal vagy egyszeri adományoddal.

Köszönjük szépen, Alapítványunk és a Bethesda Plus kis betegei nevében!