Családias hangulatban telt a Segíteni Kiváltság Est. Újra bebizonyosodott, hogy az Afrikáért rajongó és tenni akaró emberek egy olyan közösséget alkotnak, amely mindig üdvözli új tagjait, és ahol a közös élményekből évekig tartó barátságok szövődnek.

A rendezvényt Abdoul Camara nyitotta, az afrikai ritmusok az egész estére megalapozták a hangulatot. A zenés és szórakoztató programok mellett, a kerthelyiségben színes előadások várták az érdeklődőket.

Felemelő volt látni és hallgatni, ahogy a Kongót humanitárius turistaként év elején megjárt csapat tagjai újra találkoztak, és egy kerekasztal beszélgetés keretében a közönség számára is beszámoltak afrikai tapasztalataikról. Ahogy a csapat tagja Kárpáti Rebeka fogalmazott: „Hatalmas élmény és mindenkinek receptre fel kéne írni, hogy egyszer kilátogasson humanitárius turistaként Afrikába.” Reméljük, hamarosan újra repülőre ülhetünk és találkozhatunk kongói kollégáinkkal, barátainkkal és nem utolsósorban támogatott diákjainkkal.

Földvári Andrással, a világ egyik legtöbbet utazott emberével is beszélgettünk, aki kalandos életéről és a legemlékezetesebb történeteit magába foglaló könyvéről mesélt nekünk.             

Siposhegyi Zoltán, Tanzániát párjával együtt megjárt önkéntesünk hihetetlen élményein keresztül mutatta be számunkra, mit is jelent másoknak segíteni. Történetükön keresztül megmutatkozott az összefogás fontossága, hiszen a tavaly elkezdett kútfúrás projektjüket a kezdeti nehézségeket áthidalva, támogatóink segítségével, Bódás Bianka fejezte be, ivóvizet biztosítva a helyi közösség számára.

Az este talán egyik legfontosabb üzenete, hogy mindenki ott és úgy segít, ahogy tud. Ha mindenki egy kicsit is hozzátesz, akkor elérhetjük céljainkat, és az oktatásuk támogatása által hosszútávon változtatni tudunk rengeteg afrikai gyermek sorsán.  

Köszönjük mindenkinek, aki eljött vagy online követte az eseményeket, öröm volt találkozni Veletek és közösen feltöltődni ezen a vasárnap estén! Az este teljes programja visszanézhető az alábbi linken