Mára már hagyománnyá váltak önkéntes találkozóink, havonta egyszer egy Afrikához kötődő programot szervezünk, múlt héten együtt főztünk. A Kajahu étteremben van egy remek lehetőség, amely a "You Can Cook" névre hallgat: a cseppet sem hagyományos étteremben a friss hozzávalók listájának előzetes leadása után bárki elkészítheti azt, amit csak kíván az étterem főzéshez kialakított pultján. A helyben készült ételek elfogyasztása után a mosogatással sem kell bajlódni, azt ugyanis az étterem munkatársai elvégzik a vendégek után.

Szavazás útján a legtöbbek tetszését egy nyugat-afrikai „mogyorós” pörkölt és egy marokkói (berber) csirkés tagine recept nyerte el, így ezeket a tradicionális afrikai ételeket készítettük el múlt héten önkénteseinkkel. A mogyorós pörkölt különlegessége, és – európai szemmel – furcsasága is természetesen az, hogy tört-mogyoróval, illetve mogyoróvajjal készül. Emellett batátát, paradicsomot, és fűszereket adtunk hozzá. A tagine sokkal közelebb állhat a hagyományos receptek kedvelőihez. A felaprított batátához, csirkemellhez, és paradicsomhoz zöldborsóra, curryre továbbá gyömbérre van szükségünk. A hozzávalók előkészítésében és felaprításában tehát mindenkinek bőven jutott feladat, mindenki aktívan hozzájárult a sikerhez, mind a két fogás kitűnően sikerült. Az elkészített két nagy adag étel pillanatokon belül elfogyott.

Jó volt ebben a hónapban is együtt tölteni egy pár órát azokkal, akik aktívan segítitek az alapítvány működését nap, mint nap. Reméljük ti is ugyanolyan jól éreztétek magatokat, mint mi!

Szívesen lennél te is önkéntes? Segítenéd valamely módon egy Afrikával foglalkozó szervezet munkáját? Tudj meg többet Alapítványunk önkéntes programjáról  ide kattintva !