Kedves Támogatónk!

Az Afrikáért Alapítvány munkatársai, kuratóriuma, valamint a felkarolt afrikai gyermekek nevében szeretnék Boldog Új Esztendőt kívánni minden egyes Támogatóknak, Önkéntesüknek nagy szeretettel!

Engedd meg, hogy megosszak Veled egy személyes történetet!

Még a jég hátán is meg lehet élni!? 2019.január elsején léptem, hosszabb kihagyás után ismét a jégpályára. Akárhányszor lépek rá, mindig bizonytalan vagyok az elején.  Aztán belejövők. Profi még nem lettem, de mindig tanulok valami újat és fejlesztek a technikán. Figyelem, hogy mások hogyan csinálják. Tanulok másoktól, nagyoktól, kicsiktől.

Legutóbb pont a kislányom hívta a figyelmemet: - Papa, egymáshoz közelebbre kell hozni a két lábadat! Elfogadtam a tanácsot, kipróbáltam és azon a napon még jobban ment.

Amikor belejövök, és magabiztosnak érzem magam akkor nagyot esem, de nem baj, hisz jön egy profi korcsolyázó kis fiú aki megáll, hozzám fordul és azt kérdezi : - Bácsi jól van? - Persze, jól vagyok!  Válaszoltam mosolyogva. - Nincs semmi bajom!

Ő nyújtja felém a kis kezét és belé kapaszkodom. Felállok és indulok tovább. Figyelek, a kisfiú hogyan csinálja.  Aztán megint indulok, és egyre jobban megy, egyre gyorsulok, száguldozok. Aztán megint nagy buuumm! Megint elestem. Megint felállok. Ezúttal egyedül. Letöröltem a jégport és tovább megy a játék. Bizony ez egy játék, csak élvezni kell, mind az esést, mind a fejlődés sikerét.

Az új év olyan nekem mint a jégpálya, ahol még mindig bizonytalanul indulok. Az új év olyan számomra, mint egy játék. Úgy érzem, mint ha minden csúszna alattam és mindjárt elesnék, még pedig nagyot. Végül is ez is csak egy játék, ahol az esés és felkelés és a fejlődés, valamint a tanulás a játék szabályainak része. Csak elkell indulni a csúszós jégen, majd belejössz. Ha elesel, akkor biztos lesz aki felemel. Erre Isten biztos gondoskodik. Van amikor senki nem jön segítségül neked, mert mindenki elsuhan melletted, sőt lesz aki rád is nevet.  Ilyenkor fel kell állni saját lábadon és újra indulni.

Ne feledd el, figyelni kell másokra, akik jól csinálják! Fogadj meg tanácsokat még a kisebbektől is akik szeretettel adnak. Ha így indulunk neki az új évnek, akkor még a jég hátán is megélünk! 

Ezt a kis személyes történetet minden támogatónknak, önkéntesünknek ajánlom, aki akár egy minimális bizonytalanságot is érez az év elején. Kívánom, hogy az a pozitív hozzáállás jellemezzen bennünket, gondoljunk arra, hogy menni fog és élvezni fogjuk ezt az évet, mert ez egy jó játék! Fontos, hogy a nehézségek ne vegyék el tőlünk a játék örömét és boldogságunkat!  Kívánok minden támogatónknak egészséget, fejlődést, sikereket és sok-sok boldogságot minden körülmények között!


Alapítványunk ebben az évben lendületesen indult, idén még több feladat és kihívás vár ránk! Több olyan projektben veszünk részt, amelyekkel életeket változtathatunk meg és varázsolhatunk szebbé a Te támogatásoddal is!

A 2019-es évben tovább dolgozunk azért, hogy felépüljön egy olyan klinika Kongóban, amely életeket ment! Az intézmény megépülésével kongóiak ezrei, köztük az Alapítvány intézményeiben tanuló gyermekek, és családjaik jutnak majd rendszeres és megfizethető egészségügyi ellátáshoz. A klinika elsődleges célja Kinshasában, a város peremterületén elhelyezkedő Ngaliema kerület, azon belül pedig Munganga városrész szegénynegyedében élő lakosok, kiemelten gyermekek és kiszolgáltatott felnőttek számára rendszeres, színvonalas és megfizethető egészségügyi ellátás biztosítása, életkörülményük javítása és az egészségtudatos gondolkodásmódra való nevelésük.

Csatlakozz Te is a klinikaépítőkhöz! Legyen ez az új évi jócselekedeted!