Előző cikkünkben boldogan írtunk róla, hogy elindult őszi kongói missziónk előörse, Elnökünk, France és dr. Tshava. Nos, azóta annyi minden történik kinn Kongóban, hogy mindenképp meg szerettük volna osztani veletek is a híreket, néhány fénykép kíséretében.

Néhány napja Elnökünk, France és Dr. Tshava, majd orvosi missziónk tagjai érkeztek meg Kinshasába. Első útjuk még nem a luanikai rendelő, hanem iskolánk felé vezetett. Rékáékat ilyen édesen fogadták a gyerekek:

Önkéntesünket fogadják a gyerekek a College Othnielben

Az orvosi csapat nem csak tiszteletét tette az Othnielben, hanem társával, a mentőtiszt Ingriddel és doktorunkkal, Tshavával megvizsgálták az összes gyermeket.

Milyen jól tették… az ingyenes vizsgálatokon olyan enyhébb és igazán komoly betegségek (például malária) tudódtak ki, amik pénz és elérhető rendelő hiányában lehet, hogy örökre kezeletlenek maradtak volna. Kiderült, a megvizsgált gyerekek kb. 5%-a maláriás. Ez irtózatosan sok. A gyerekek betegek, ez is okozza a sok hiányzást az iskolából. Most, Kongóban még inkább világossá vált számunkra, mekkora szüksége van a helyieknek a leendő klinikánkra.

Ingyenes orvosi vizsgálatok kongói iskolánkban

Természetesen a diagnózis után Rékáék el fognak látni minden kezelendő gyermeket a szükséges gyógyszerekkel. Miközben az orvosok a gyerekekkel vannak, humanitárius turistáink is megérkeztek a kongói reptérre– teli kíváncsisággal, tettre készen! Előre is köszönjük szépen alázatos segítségüket!

Megérkeztek a humturisták a kongói reptérre

Alig várjuk, hogy a kinti missziókról hamarosan még többet írhassunk Nektek.
Addig is minden jót kívánunk Alapítványunk és a kinti csapat nevében!