Tudtad, hogy a Világon ma minden hetedik ember nyomornegyedekben él? Tudtad, hogy Afrika 10 országában vizsgálva átlagosan a férfiak 31%-a, míg a nők csupán 12%-a birtokol egyedül földet? Sajnos még ma is számos országban hatalmas szakadék van a nők földhöz és tulajdonhoz való joga és ennek a valóságban történő megvalósulása között. Így sokan a kilakoltatástól és hajléktalanságtól való félelemben élik mindennapjaikat.

Szeretnél tenni ezen problémák leküzdéséért és szívesen kipróbálnád magad önkéntesként egy afrikai országban?

Valósítsd meg velünk újévi fogadalmad, és csatlakozz legújabb önkéntes programunkhoz a Kongói Demokratikus Köztársaságban.

Az Afrikáért Alapítvány már számos humanitárius önkéntes missziót valósított meg. Az évek alatt több vidéki kórházat, rendelőt újítottunk fel és láttunk el műszerekkel, gyógyszerekkel. 2019-ben a Teremtsünk Biztos Lakhatást!  (Build Solid Ground) kampányunk keretében most célunk az, hogy egy kongói rászoruló családnak segítsünk megteremteni a biztos otthont.

A Teremtsünk Biztos Lakhatást projekt fő célja az európai polgárok aktív részvételének előmozdítása a globális lakhatási, földtulajdonhoz való joggal és városokkal kapcsolatos problémák támogatásában, valamint a kötelezettségvállalásra való ösztönzésük a Fenntartható Fejlődési Célok 11 és az Új Városfejlesztési Menetrend (Habitat III) felé.

A misszió során Mama Alphonsine és családja lakhatási problémájának megoldásában segítünk, akiknek szomorú sorsa nagy hatással volt Alapítványunkra, egy ház megépítésével vagy felújításával. Emellett megismerkedünk az Alapítvány által fenntartott intézményekkel ( College Othniel Általános és Középsikola , La Providence Árvaház ), betekintést nyerhetünk a kongóiak életébe, és Kongó természeti szépségeibe is.

Tervezett időtartatam: 2 hét, 2019. április 23 és május 5 között.

(Az időpont néhány nappal módosulhat, a repülő járatok, szervezési okok miatt. A végső időpont a kiválasztott részvevőkkel is egyeztetve kerül meghatározása.)

A program költségeink nagy részét a projekt fedezi, így Neked csupán az önerőt kell vállalnod!

Ha szeretnéd jobban megismerni Mama Alphonsinet és családját,és segíteni rajtuk, nézd meg az alábbi rövid videót és jelentkezz a programra:

Ha felkeltette érdeklődésedet a lehetőség, olvasd el rövid ismertetőanyagunkat, valamint küldd vissza kitöltve a jelentkezési lapot február 10-ig a biztoslakhatas@afrikaert.hu emailre, magyar nyelvű önéletrajzzal mellékelve. Az úton várhatóan 8-10 fő tud részt venni.

Az önkéntesek kiválasztását az Afrikáért Alapítvány munkatársai és Kuratóriumi tagjai végzik, a projektet vezető Habitat EMEA-val konzultálva.

A személyes beszélgetésekre várhatóan február végén kerül sor, a jelentkezőket a kiválasztásról várhatóan március elején értesítjük.

Ez a cikk az Európai Unió támogatásával jött létre. Tartalmáért teljes mértékben az Afrikáért Alapítvány felel és nem feltétlenül tükrözi az Európai Unió véleményét.