Nem tudunk elég hálásak lenni Nektek; a rengeteg segítségnek hála összegyűlt a kitűzött összeg és önkéntes missziónk végén elnökünk, France Mutombo a Teremtsünk Biztos Lakhatást projekt keretében átadta a frissen megépült ház kulcsát Mama Alphonsine-nak és családjának!

A tenger mindig cseppek összessége, és a "kongói tenger" legszebb cseppje most már Veletek együtt miénk, és Mama Alphonsine-é. Az ilyen pillanatok megmutatják a társadalom legszebb és legértékesebb arcát, ahogy emberek egy távoli országból küldenek segítséget és szeretetet valakinek, akit még csak nem is ismernek személyesen. Ezért az őszinte mosolyért megérte minden fáradtság:

Mama Alphonsine pár hónapja még teljesen kilátástalan helyzetben, cél és remény nélkül küzdött családja túléléséért. Férje hirtelen halála után nem tudta érvényesíteni öröklési jogát és erőszakkal kilakoltatták. Azóta 7 unokájával és 2 gyermekével együtt a főváros, Kinshasa szegénynegyedében béreltek egy teljesen üres, apró, tisztálkodó helyiség nélküli szobát. Ha még nem láttad, nézd meg ezt a videót korábbi kilátástalan helyzetükről.

Áprilisban 12 önkéntessel és 3 munkatárssal indultunk útnak, hogy adományaitoknak hála, felépíthessük Mama Alphonsine házát, és hogy ezáltal biztonságos, emberhez méltó jövője legyen családjának. Ahogy elnökünk fogalmazott, az út tele volt áldásokkal és hála a remek összetartó csapatnak, végig flottul haladtak a munkálatok. Ha egy kis ízelítőre vágysz, nézd meg az alábbi rövid videót!

Külön köszönet illeti meg Szabó Zoli önkéntesünket, aki már hetekkel korábban a helyszínre utazott, hogy személyesen koordinálja és felügyelje az építkezési munkálatokat, és előkészítse a terepet a csapatnak.

Annak érdekében, hogy a Mama Alphonsine családjának a jövőben biztos megélhetési forrása legyen, több száz kiló használt ruha adományt is vittünk magunkkal, melyeket aztán ők nagy lelkesedéssel és sikerrel árultak Kinshasa utcáin. Célunk, hogy egy hosszú távon fenntartható használtruha üzletet nyithasson Mama Alphonsine, amely anyagi biztonságot jelentene neki és családjának.

Végezetül engedjétek meg, hogy még egyszer teljes szívből megköszönjük anyagi és lelki támogatásotokat. Együtt, összefogva megváltoztattunk egy emberi sorsot!

Ne feledjétek azonban, Mama Alphonsine és családjának története szimbolikus: közel 1,6 milliárdan élnek a Földön megfelelő hajlék nélkül, a legalapvetőbb szolgáltatásokat nélkülözve. Alapítványunk Teremtsünk Biztos Lakhatást kampányunk keretében továbbra is azért fog küzdeni, hogy minél több ember kiléphessen a lakhatási szegénységből, melyben él. 

Ez a cikk az Európai Unió támogatásával jött létre. Tartalmáért teljes mértékben az Afrikáért Alapítvány felel és nem feltétlenül tükrözi az Európai Unió véleményét.


Ha szeretnél támogatni minket abban, hogy a jövőben is hasonló projektekben vegyünk részt, támogass minket most egy fillér nélkül! Tudd meg hogyan!