Nehéz időszakon vagyunk túl, azonban lassan Kongóban is visszatérni látszik minden a rendes kerékvágásba. Augusztus 10-én iskolánk is újranyitott a végzősök számára, hogy sikeresen befejezhessék a módosított tanévet. Az egyenruhák maszkkal egészültek ki, a kézmosás és fertőtlenítés pedig beleépült a mindennapi rutinba.

Eközben folytatódik az építkezés az oktatási és szociális központban. Mondhatni nehéz fába vágtuk a fejszénket, azonban a fiúk kitartását és lelkesedését semmi sem állíthatja meg. Az elmúlt hetekben mérnökünk betegségéből kifolyólag kissé lelassultak a munkálatok. Szerencsére a múlt a héten már teljes intenzitással tudta folytatni a munkáját és gőzerővel haladunk tovább a cél felé!

Bár az állami oktatást nemrégiben az államfő bevezette néhány általános iskola számára Kongóban, még nagyon kezdetleges formában működik. A nem megfelelő infrastruktúra hiányából fakadóan a gyakran 80-90 fős osztályokban a gyerekek a földön kényszerülnek tanulni. A College Othniel még nem részesül állami támogatásban, de támogatóinknak köszönhetően már 18 éve biztosítjuk az ingyenes oktatást diákjaink számára. A megépülő új tantermeknek köszönhetően nő iskolánk befogadó képessége, így még több diákot leszünk képesek hozzásegíteni a minőségi oktatás eléréséhez.

Célunk, hogy az október végére tervezett 2020/21-es tanévnyitóig az épület földszinti része működőképes állapotban legyen, és diákjaink birtokba vehessék a felújított tantermeket. Gördülékenyen, az akadályokat kikerülve haladunk tovább az elképzeléseink szerint, hogy a megálmodott tervek hamarosan valósággá váljanak.