Ha követted az eseményeket korábban, akkor biztosan emlékszel arra, hogy árvából lett orvos büszkeségünk, Dr. Tshava Tona másfél évnyi magyarországi tartózkodás és szakmai tapasztalat szerzést követően nemrég visszatért Kongóba. Annak érdekében, hogy Tshava orvosként elindulhasson kialakítottunk egy orvosi rendelőt számára a kongói iskolánk és árvaházunk berkein belül. Ez a mikroprojekt az előzménye nagyszabású klinika projektünknek, hiszen hosszútávú célunk továbbra is az, hogy létrehozzunk az egészségügyi intézményünket is!

Egy kedves támogatónk, János bácsi, aki immár 17 éve jár Kongóba, idén is meglátogatta árváinkat és természetesen nem érkezett üres kézzel. János bácsi 9500 dollárral támogatja Dr . Tshava rendelőjét, ami hatalmas segítség, hiszen így lehetőség van megvásárolni jó minőségű műszereket, illetve rendelő helység átalakítása is folyik. Így Tshava egyre jobb körülmények között tud dolgozni és ezáltal még több rászoruló afrikai gyermeket is el tud látni.

János bácsi ezt követően meglátogatta az árvaházat is, hiszen már hosszú ideje a szívén hordozza az ott lakók sorsát. Egy nagyobb összeget adományozott a La Providence árváinak, amelyből lehetőségük lesz új ruhákat vásárolni maguknak.

Ezúton is szeretnénk köszönetet mondani János bácsinak és támogatóinknak kitartó, gáláns segítségükért és nagylelkű adományukért.

 


Ha Neked is lehetőséged van rá, karolj fel egy afrikai árvát! Támogasd egészségügyi ellátását, vagy csatlakozz jelképes örökbefogadó szülőink közé!